Op zondag 31 januari start het Jeugdfilmfestival feestelijk in HETPALEIS in Antwerpen met de première van de vrolijke animatiefilm Mini en d...

Animatiefilm Mini en de Muggen opent Het Jeugdfilmfestival

Op zondag 31 januari start het Jeugdfilmfestival feestelijk in HETPALEIS in Antwerpen met de première van de vrolijke animatiefilm Mini en de Muggen.

Het jaarlijkse feest van de jeugdfilm staat weer in de steigers. Op het programma een heel straffe competitie met gloednieuwe kinder- en jongerenfilms. Een professionele én een kinderjury gaan op zoek naar ‘De Beste film van Het Jeugdfilmfestival 2016’.

Het festival pakt daarnaast uit met exclusieve premières en unieke filmvertoningen.  Zo belooft de voorstelling van Het Serpent, een magisch schimmenspel over het bestaan van buitenaards leven begeleid met live jazzmuziek, bijzonder te worden. Maar je kan op het festival ook terecht voor kinderfilmklassiekers en succesfilms van het afgelopen jaar.Het Jeugdfilmfestival vertoont graag inspirerende documentaires voor kinderen. In 'Onder de sterren was ik thuis' wordt de vluchtelingencrisis bekeken vanuit het standpunt van kinderen: Letizia vangt de bootvluchtelingen op die dagelijks toekomen op Sicilië, Illia woont met zijn mama in een asielcentrum in Nederland en Nora verblijft in een vluchtelingenkamp in Jordanië. In de openhartige documentaire Spartacus & Cassandra zijn twee Romakinderen dan weer op zoek naar hun plaats in de wereld.De openingsfilm 'Mini en de Muggen' vertelt het kleurrijke verhaal van een rondreizend circus met enkele fantastische artiesten in de hoofdrol. Regisseurs Jannik Hastrup en Flemming Quist Møller werkten met prachtige cut-outanimatie en brengen met Mini en de Muggen een fantasievolle film vol humor en muziek. 


Naast het fantastische filmprogramma is er op Het Jeugdfilmfestival dit jaar extra veel ruimte voor nieuwe digitale audiovisuele installaties. Het gratis medialab, LaboJEFF, is ondertussen een vaste waarde en is dit jaar in Het Zuiderpershuis in Antwerpen te bezoeken. In Gent is er het Circalab in Theater Tinnenpot. Daar kunnen kinderen in een heus digitaal laboratorium op een creatieve manier met nieuwe media experimenteren. In het Ecohuis in Antwerpen en in Cinema Liberty in Brugge zijn er APPlabs waar de allernieuwste apps kunnen uitgetest worden. Tot slot is er nog De Mammoet, een fantastische filminstallatie, in Budascoop in Kortrijk. Kortom het jonge publiek kan zich in alle steden uitleven op de nieuwste interactieve installaties.

Het Jeugdfilmfestival vindt plaats tijdens de krokusvakantie van zaterdag 6 tot zondag 14 februari in Antwerpen, Brugge, Gent en Kortrijk. Ontdek hier het volledige film- en randprogramma van Het Jeugdfilmfestival. Je kan hier je tickets online bestellen. Het normale tarief bedraagt 6 euro, 4 euro in het EcoHuis en 8 euro voor Het Serpent en Prins). En wat dacht je van een verjaardagsfeestje op het festival in Antwerpen of Brugge? Alles kan, alles mag!
De festivallocaties:
Antwerpen
* Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, 2000 Antwerpen
* HETPALEIS, Theaterplein, 2000 Antwerpen
* EcoHuis, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout
 

Brugge
* Cinema Liberty, Kuiperstraat 23, 8000 Brugge
* De Werf, Werfstraat 108, 8000 Brugge
 

Gent
* Studio Skoop, Sint-Annaplein 63, 9000 Gent
* Sphinx Cinema, St. Michielshelling 3, 9000 Gent
* Theater Tinnenpot, Tinnenpotstraat 21, 9000 GentMeer weten?
http://www.jeugdfilmfestival.be

Foto's? 
Jeugdfilmfestival