IKEA introduceert de nieuwe LATTJO collectie, die de kracht en het belang van spelen illustreert. Hiervoor werkt IKEA samen met DreamWork...

Spelen! Samen!

IKEA introduceert de nieuwe LATTJO collectie, die de kracht en het belang van spelen illustreert. Hiervoor werkt IKEA samen met DreamWorks Animation om de LATTJO personages tot leven te wekken in een reeks animatiefilmpjes.

IKEA kondigt de lancering van LATTJO aan, een nieuwe speelcollectie die in november in de IKEA woonwarenhuizen zal liggen en als uitgesproken missie heeft mensen elke dag meer samen te doen spelen. De LATTJO collectie bestaat uit een brede waaier spelletjes en speelgoed om zowel binnen als buiten actief te spelen. Zo zijn er houten instrumenten om muziek te maken en verrassende kostuums voor spelletjesavonden, verkleedpartijtjes en rollenspellen.

 
Met de LATTJO collectie willen we kinderen, jongeren en volwassenen ertoe aanzetten meer te spelen. “Wij weten dat de wereld meer moet en wil spelen. In ons onderzoek meldt zowat de helft van alle volwassenen dat zij het kind in zichzelf willen terugvinden, en zowel kinderen als ouders zouden meer samen willen spelen”, vertelt Maria Thörn, Range Manager bij IKEA Kinderland.Om de collectie een duwtje in de rug te geven en de mensen nog sterker aan te zetten tot spelen, is IKEA gaan samenwerken met DreamWorks Animation voor de ontwikkeling van een reeks van meer dan 25 korte animatiefilmpjes waarin de fantasierijke wereld van de LATTJO personages verder groeit en in de kijker wordt gezet. Daarvoor werd speelse 2D- en stop-motionanimatie gebruikt. De collectie komt in de reeks video's tot leven dankzij de uitmuntende vertelkunst van DreamWorks Animation.


IKEA en DreamWorks Animation delen hun geloof in het belang van spelen voor alle mensen. Daarnaast delen we een passie voor goede verhalen. Wij zijn heel blij dat DreamWorks Animaton ons helpt het verhaal van LATTJO te vertellen, net zoals LATTJO onze klanten zal helpen hun eigen verhaal te maken. We zetten deze samenwerking voort met nog meer verhalen en producten, en vooral nog meer... spelen! Samen!”, vertelt Cindy Andersen, Business Area Manager bij IKEA Kinderland.


De LATTJO personages zijn geïnspireerd op insecten, planten, plantwortels en dieren en duiken op in verschillende onderdelen van de collectie. Van de arend met hoogtevrees tot de Wortelkoningin die gevangen zit tussen twee werelden, vertellen de animatiefilmpjes het verhaal van een resem zeer verschillende personages die in unieke en vaak knotsgekke situaties terechtkomen in speciaal voor hen uitgetekende werelden.De LATTJO collectie is vanaf 1 november verkrijgbaar in de IKEA woonwarenhuizen. De eerste filmpjes werden in november gepubliceerd op het YouTubekanaal van IKEA en tot de lente van 2016 komen er geregeld nieuwe bij. Klik hier en ontdek ze. 


Klik hier en ontdek de collectie. 
Hou de blog in de gaten, want we geven deze week enkele leuke stuks uit de LATTJO collectie weg om uit te testen!


Meer weten?
http://www.ikea.com/be/nl/search/?query=LATTJO