Het IJssculpturenfestival van Luik pakt deze winter uit met een wereldprimeur: een interpretatie van Star Wars . Nooit eerder werd de fantas...

Proefkonijn gezocht: IJssculpturenfestival

Het IJssculpturenfestival van Luik pakt deze winter uit met een wereldprimeur: een interpretatie van Star Wars. Nooit eerder werd de fantastische wereld van Star Wars in ijs weergegeven, op ruim 1.500 m².

30 kunstenaars uit 12 verschillende landen hebben de missie om het universum van Star Wars te creëren uit 500 ton ijs in circa 4 weken. De schat aan reusachtige sculpturen, van 2 tot 6 meter hoog, wordt bewaard onder het dak van een gigantische icebox van 8.000 m³.

Het IJssculpturenfestival van Luik is gegarandeerd de coolste uitstap van het jaar, maar vergeet je handschoenen en muts niet, in de ijshal is het continu min 6 graden Celsius! Warme kledij is dus aanbevolen !Getest op kinderen zkt 2 proefkonijntjes om, samen met hun gezin, deze uitzonderlijke tentoonstelling te ontdekken. Zie jij het zitten om door de meeste bekende decors van Star Wars te wandelen? Wil jij de meest fantasierijke personages, ontworpen door Lucasfilm sinds 1977 wel eens ontmoeten? Stel je dan snel kandidaat. Vermeld je naam, leeftijd en vertel waarom jij in de ban van de Force bent. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Reageren kan tot en met zaterdag 26 december. May the Force be with you.


Het Ice Star Wars festival vindt plaats in Luik, tegenover het prestigieuze Calatrava station, op de esplanade van Guillemins, en opent z’n poorten elke dag tot en met zondag 31 januari 2016 van 10 tot 19 uur. Een gemiddeld bezoek duurt één uur. De trein brengt je rechtstreeks naar het festival. Verkies je de auto? Dat kan, er zijn 3 parkings vlakbij.

Tickets zijn te koop aan de kassa van het festival. De prijzen zijn:
* volwassenen: € 12
* studenten: € 10
* senioren, ouder dan 65 jaar: € 10
* personen met een beperking: € 10
* kinderen 4-11 jaar: € 8
* kinderen tot en met 3 jaar: gratis toegang
Meer weten?
http://www.ijs.be

Foto's?
© & ™ Lucasfilm Ltd All Rights Reserved
© Michel Verpoorten

Je krijgt de tickets in ruil voor een uitgebreid verslag en foto's.