Oorlogen, gewapende conflicten en moordaanslagen teisteren onze planeet. In deze harde realiteit groeien onze kinderen op. Wordt het niet ...

Proefkonijn gezocht: cd-liedboek Time4peace

Oorlogen, gewapende conflicten en moordaanslagen teisteren onze planeet. In deze harde realiteit groeien onze kinderen op. Wordt het niet eens tijd dat we vrede sluiten op alle fronten? Time4peace! Zou muziek oorlog de wereld uit kunnen helpen? We kunnen maar proberen...


U kent Patrick Retour misschien van zijn boeken ‘Wonen met stijl’. In zijn stijlvolle reportages heeft de auteur aandacht voor sfeerschepping en de finishing touch tot in de details. Het spreekt dan ook vanzelf dat in deze luxueuze uitgaven regelmatig  het tijdloze sierbeslag van Dauby en de theelichtjes en geurdispensers puur natuur van Pure Interior aan bod komen.Maar Patrick Retour en Dauby hebben nu ook nog eens de handen in mekaar geslagen voor een ander project: Time4peace. Een lovenswaardig engagement! Van kinds been is Patrick Retour singer-songwriter. Vorig jaar verscheen bij Uitgeverij Averbode van zijn hand het cd-liedboek ‘Time2stop’. Een opgemerkt statement tegen pesten en cyberstalken. Wegens algemeen succes kon de opvolger niet uitblijven. En nu is er dus het gloednieuwe cd-liedboek ‘Time4peace’ waarmee Dauby en Patrick Retour opkomen voor vrede en vriendschap. In ‘Time4peace’ maak je kennis met zes jongeren uit alle windstreken. Dries wordt geconfronteerd met onvrede op school en in zijn gezin en besluit om ertussenuit te knijpen. Onderweg maakt hij vrienden: de moslim Abu-Jamal, een weeskind; Willem-Frederik, een joodse jongen uit Nederland; een stoere eenhandige Amerikaan en moedige meisjes uit Bangladesh en Tsjaad. Het zestal moet de harde realiteit onder ogen zien, want oorlogen, gewapende conflicten en moordaanslagen teisteren onze planeet. Gaandeweg krijgt hun missie vorm: geef alle kinderen van de wereld een stem! Geef volwassenen luidkeels te kennen dat de waanzin dringend moet stoppen. Het is de hoogste tijd voor wijze dialoog, we moeten vrede sluiten op alle fronten: Time4peace!


‘Time4Peace’ is bedoeld om te lezen of voor te lezen. Op de bijgevoegde cd vind je een tiental meeslepende liedjes. Karaokeversies nodigen uit om mee te zingen. Het boek bevat heel wat informatie over vrede en conflict, net als creatieve en actieve doe-tips. Voor gebruik in de klaspraktijk werden heel wat muzische werkvormen ge├»ntegreerd. Maar Time4peace is ook bruikbaar in verenigings- of gezinsverband. “Voor mij is het maken van deze cd-liedboeken niet enkel een uitlaatklep maar ik vind het ook fijn om op die manier mijn sociaal engagement te delen met kinderen en jongvolwassen van 12 tot 99 jaar”, zegt Patrick Retour. Met zijn enthousiasme weet hij iedereen te inspireren.Het was weer leuk samenwerken met heel wat kinderen en ze zingen allen de longen en de ziel uit hun lijf.” Een kippenvelmoment op de cd is beslist het liedje ‘Selfie Blues’ gezongen door Nalu. Bart Verschueren weet te ontroeren met ‘Toen konden kinderen kinderen zijn’, Patrick Retour swingt en raast als een trein op ‘Bede voor vrede’. “En we hebben ook een opmerkelijke dancemix van de song ‘Time4peace’ op de cd staan, van de hand van deejay Da Tom Faith-ality. We weten jong en oud te verrassen dus!De bloedstollende verhalen van de vluchtelingenstromen doorheen heel Europa en de onheilspellende oorlogsberichten elke dag weer opnieuw in het nieuws. Het laat niemand onberoerd. Maar er is hoop. Als mensen maar hun hart en hun armen openen. Dit project ‘Time4peace’ komt dus niks te vroeg. 

Getest op Kinderen zkt een meester of juf die rond vrede wil werken in de klas of een vereniging die rond het thema activiteiten plant of een gezin dat z'n steentje wil bijdragen. Ga je de uitdaging aan? Stel je dan snel kandidaat. Vermeld je naam, leeftijd en vertel hoe jij oorlog uit de wereld zou helpen. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Reageren kan tot en met dinsdag 8 november. 


Meer weten?

Foto's?
Dauby


Het product moet afgehaald worden in Borsbeek. Verzenden via bpost kan ook. Dan vragen we om de verzendingskosten te vergoeden. Je mag het product na het testen gewoon houden, in ruil voor een verslag en foto's.