Zoals elk jaar maakten Dorian en Sienna een brief voor Sinterklaas. Zoals elk jaar zetten ze hun schoentje klaar met lekkers en een pintje v...

Ay Ramon, voor de ganse familie

Zoals elk jaar maakten Dorian en Sienna een brief voor Sinterklaas. Zoals elk jaar zetten ze hun schoentje klaar met lekkers en een pintje voor Zwarte Piet. Zoals elk jaar nam mama daar een foto van. Maar... iets wat niet elk jaar gebeurt, is dat mama dankzij die foto tickets voor AY RAMON kreeg. Dorian en Sienna werden gebombardeerd tot échte proefkonijnen.Aan de vooravond van het Grote Sinterklaasweekend, plande de familie een gezellige filmavond. "Eerst het grote Sinterklaasfeest op school. Daarna naar de film. De kindjes waren niet te houden en wilden per se als ‘pietjes’ verkleed gaan, inclusief roetvegen in het gezicht.  Dus vertrokken we na school dan ook met 2 pietjes op de achterbank richting Kinepolis. Er was niet veel volk om 17 uur, maar de mensen die er waren hadden toch maar veel plezier met die 2 pietjes die de zaal op stelten zetten! Dorian had al een voorfilmpje op tv gezien, en had eigenlijk wel een beetje schrik. Er zaten toch enge stukjes in, Dorian vertrouwde het niet: 'Aja hè mama, want ik heb een klein hartje hè'."Dat klein hartje bleek toch niet echt nodig. In de film zien Dorian en Sienna al hun bekende vrienden: Sinterklaas, Zwarte Piet, Ramon, Conchita en haar grote liefde de professor en de kapiteins. "Om het kort samen te vatten: Sinterklaas en Zwarte Piet maken zich zoals elk jaar klaar om naar België te komen. Maar oei, Slecht-Weer-Vandaag is zeeziek en kan niet mee op de stoomboot! Dus reist Ramon met het paard over land richting België door Spanje, Frankrijk, tot aan de Belgische grens. Onderweg komt hij Tikkelotje tegen, een ietwat raar meisje dat eerst goede bedoelingen lijkt te hebben, maar al snel heb je door dat dat toch niet helemaal klopt. Zij heeft samen met Max een theatertje in België dat helemaal geen succes heeft en failliet dreigt te gaan. Ze is al lang op zoek naar iemand die in hun theatertje wil komen optreden, maar kan niemand vinden. Tot ze Ramon tegenkomt, een Spaanse zanger met een hele mooie stem en liedjes die écht succes lijken te hebben! En omdat Ramon niet direct interesse lijkt te tonen om te komen optreden in hun theatertje, beslist Tikkelotje dan maar om het heft in eigen handen te nemen…"Tikkelotje krijgt regelmatig een woede-aanval. Iedereen weet dan dat je best even uit de weg gaat en je oren beschermt. Ook Dorian weet dat nu. "Dat stoute Tikkelotje dat regelmatig heel hard begon te roepen, zorgde ervoor dat we écht wel op het tipje van onze stoel kwamen te zitten."

Op een bepaald moment ziet het ernaar uit dat Ramon, Zwarte Piet, Conchita, de professor en Sinterklaas niet meer weggeraken uit de kelder van Tikkelotjes theater. "Zusje Sienna was helemaal onder de indruk en kroop dicht bij papa op schoot om zachtjes te huilen. Wat zijn onze kindjes meelevend, ergens grappig om te zien, maar toch hadden we een beetje medelijden met hen en hoopten we dat het snel goed zou komen. En ja hoor, we verklappen het nog niet helemaal, voor wie de film nog niet gezien heeft, maar laten we dit al toegeven: op het einde komt alles toch nog goed… ;-)  Een hele opluchting voor Dorian en Sienna!", vertelt mama Nele opgelucht.Papa vond het wel jammer dat Zwarte Piet dit jaar niet zo zwart was. "Maar daar was dan ook wel een hele goede reden voor. Blijkbaar schaamt Zwarte Piet er zich een beetje voor dat hij van de schouw toch niet zó pekzwart wordt, maar slechts een paar vegen op zijn gezicht krijgt. Dus werkt hij dat telkens wat bij met zwarte schmink als ze naar Antwerpen komen, maar nu kon hij toch wel nergens zijn potje zwarte schmink terugvinden! Gelukkig vond Sinterklaas dat niet zo erg, en ging Zwarte Piet mee op avontuur met een iéts lichter kleurtje dan anders…"

Mama Nele is fan van de grapjes van Zwarte Piet. "Ik vond het leukste stukje toen Zwarte Piet een heel gek gezicht trok en vroeg wat hij nadeed. Niemand kon het raden! Wat was het?? Een diepvrieskip!!"

De mening van dit gezin? "Een superleuke, toffe, gezellige, grappige, soms wel enge, maar toch goed aflopende en ontroerende film voor de ganse familie." Dorian en Sienna waren vooral erg opgelucht dat alles op het einde goed afliep. Stel je voor dat Sinterklaas nog steeds in Tikkelotjes theatertje opgesloten zat. Dan zou hij geen cadeautjes kunnen langsbrengen. Stel je voor... 

Ook Lore en Elien keurden de film eerder al goed. Dat blogbericht vind je hier
De verdere programmatie van de film vind je hier.