1 december, het aftellen naar Kerst kan beginnen. Hoe kan je dat beter doen dan met een leuke adventskalender? Elke dag een beetje dichter b...

Aftellen naar Kerst met PLAYMOBIL®

1 december, het aftellen naar Kerst kan beginnen. Hoe kan je dat beter doen dan met een leuke adventskalender? Elke dag een beetje dichter bij Kerst én een beetje dichter bij het PLAYMOBIL® Verkleedfeestje.

PLAYMOBIL® heeft veel verschillende Adventskalenders: Kerstavond met verlichte boom, Brandweer met kaartspel, Kerst op de boerderij, Kerst in het bos, Pirateneiland en Verkleedfeestje. Keuze zat dus, ieder jaar opnieuw. Wij pakten vanavond onze Adventskalender Verkleedfeestje uit.

Elien kwam vandaag thuis met een pietendiploma. Ze kan als de beste over daken springen, rollen, pakjes en snoep werpen, klimmen en klauteren, ... Van het 'schoorsteenglijden' waren de sporen nog duidelijk zichtbaar. Onze kleine Zwarte Piet kijkt uit naar Sinterklaas dit weekend en stiekem ook al een beetje naar Kerst binnen enkele weken. Ze gaf de nieuwe Adventskalender een mooi plekje op de kast. Deze kleurrijke doos telt 24 kleine deurtjes. Achter ieder deurtje schuilt een verrassing. Vandaag mocht het eerste deurtje open. Elien was benieuwd wat erachter zou zitten...


 
Wat een leuk vrouwtje! Elien ging meteen op zoek naar het vakje met nummer 2. Ze werd boos toen ik zei dat ze dat vakje nog niet mocht openen (Elien wordt nogal snel boos de laatste dagen). Ze ging mokken in een hoekje. Ik heb haar dan uitgelegd dat dit een aftelkalender is. We tellen samen af tot Kerst. Iedere dag mag ze een vakje openen. Op 1 december vakje 1, op 2 december vakje 2, op 3 december vakje 3, ... Hoe dichter we bij Kerst komen, hoe uitgebreider ons PLAYMOBIL® speelset wordt. Ze begreep het... Oef! Fijn om je kind op deze manier tijdsbesef bij te brengen én hen geduldig leren zijn. Elien keek terug naar de Adventskalender en zocht alle vakjes. 1, 2, 3, ... "Mama wat is een 1 en een 8?" Leren tellen, ook daar dient een Adventskalender voor.
 
Als je naar de inhoud van de doos piept, staan ons trouwens nog heel wat leuke verrassingen te wachten. 2 zusjes (Elien en Lore?) maken zich klaar voor het grote feest. We duiken mee in hun dressing met een kapstok, een kledingrek, een spiegel, topjes, kleedjes, maquillage, handtassen, parfum en een Chihuahua. De meisjes kunnen met de talrijke outfits en leuke accessoires nieuwe looks uitproberen en zich verkleden tegen de sterren op.

 
Het kartonnen decor is erg leuk. Je ziet de kerstman in de verte aankomen, de handtassen staan op de plank, alle schuifjes zijn goed gesloten en de parfum is mooi geordend. Nog 23 dagen en dit is hét decor van het Verkleedfeestje. Met alles erop en eraan. Nu had het meisje nog niet veel om handen en ze kreeg van Elien een bezem. Ze mocht de woonkamer in het PLAYMOBIL® huis gaan kuisen. Hmmm... deze diva had waarschijnlijk andere plannen?


Elien, Lore en de diva kijken alvast uit naar morgen... Dan mag het deurtje met nummer 2 open. En dan zijn we weer een stapje dichter bij het Verkleedfeest én bij Kerst.

Deze Adventskalender kost € 19,99 en is verkrijgbaar in de speelgoedwinkels.


Meer weten?
http://www.playmobil.be/on