Het nieuwe kinder- en jeugdtheater gezelschap Het WOLK stelt haar allereerste voorstelling voor. Het wordt een erg beeldende voorstelling ov...

Proefkonijn gezocht: Stof

Het nieuwe kinder- en jeugdtheatergezelschap Het WOLK stelt haar allereerste voorstelling voor. Het wordt een erg beeldende voorstelling over vriendschap voor kinderen en volwassenen. Durven jullie mee duikelen in hun knotsgekke fantasiewereld? Grijp je kans.

Op een plek ver boven ons, nog hoger dan de wolken
zitten twee vreemde figuren verstrengeld in een berg stof
ze gluren tussen de draadjes, zitten naar ons te lonken
ze leven er gezellig samen en doen nooit alsof

Maar wat als de een de ander plots gaat vervelen
of zelfs gaat zweven nog hoger in de lucht
gebeurt dan misschien zoals bij zovelen
en eindigt hun verhaaltje met een grote zucht 

Stof is een zeer beeldende voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar over een stoffige wereld waar vriendschap niet in vraag wordt gesteld. Tot één van de twee figuren toch beslist er alleen op uit te trekken en hun wereld letterlijk in elkaar stort. Een poëtische voorstelling over verlies, zelfs als je niet wou deelnemen, over je vasthechten aan iemand en toch losgeknipt worden, over hoe verschillend we allemaal toch kunnen zijn in één en dezelfde wereld. Een voorstelling die stof geeft tot nadenken…

Dit is de eerste voorstelling van Het WOLK, een kersvers kinder- en jeugdtheatergezelschap opgericht door Sarah Van Overwaelle. Sarah was medeoprichtster van De Nietjesfabriek, waar ze vormgeefster, theatermaakster en actrice was, dat begin 2015 de deuren sloot. Met Het WOLK zet ze haar droom om het leven van mensen in te kleuren door middel van theater verder.

Getest op Kinderen zkt een testgezin om kennis te maken met de stoffige wereld tijdens één van de voorstellingen. Iets voor jullie? Stel je dan snel kandidaat. Vermeld je naam, leeftijd en vertel wie jouw beste vriend is. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Reageren kan tot en met zondag 8 november.

De speeldata zijn:
* zondag 8 november 15u: CC De Werf Aalst
* zaterdag 21 november 15u: CC Hasselt
* zondag 22 november 16u: CC Westrand Dilbeek
* zondag 13 december 15u: CC Mechelen


Meer weten?

Foto's?
Het WOLK