Zie ginds komt de Stoomboot uit Spanje weer aan! Sylvester Productions organiseert al meer dan 10 jaar de intrede van Sinterklaas in Antwe...

Proefkonijn gezocht: AY RAMON!

Zie ginds komt de Stoomboot uit Spanje weer aan! Sylvester Productions organiseert al meer dan 10 jaar de intrede van Sinterklaas in Antwerpen. Meer dan 10 000 kinderen staan dan in de Koekenstad te popelen om een glimp van de Sint op te vangen. Meer dan 850 000 curieuzeneuzen zitten thuis voor de televisie. Zo ontstond het idee om een film over Sinterklaas te maken: AY RAMON!

Terwijl Sinterklaas zoals altijd met de stoomboot uit Spanje naar Antwerpen vaart, reist zijn trouwe knecht Ramon Iglesias met zijn paard over land om het dier van zeeziekte te sparen. Maar ze worden onderweg gevangen genomen door Tikkelotje, die het muzikale talent van Ramon in een nieuwe act wil gebruiken om zo haar slecht draaiende theatertje nieuw leven in te blazen. Professor Van den Uytleg en Conchita zetten hun postduiven in en ook Zwarte Piet schiet in actie om Ramon en het paard terug te vinden. De zoektocht loopt echter niet van een leien dakje en één voor één worden ze door de vastberaden Tikkelotje in de val gelokt en opgesloten. Er zit voor Sinterklaas niks anders op dan alleen op pad te gaan. Zal hij erin slagen om zijn vrienden terug te vinden en te bevrijden?


Sinds 28 oktober speelt de eerste Vlaamse Sinterklaasfilm in de bioscoop. De hoogstaande en kwaliteitsvolle familiefilm AY RAMON! richt zich naar jong én oud, ouders én grootouders, jongeren én volwassenen én uiteraard in eerste instantie naar kinderen die dromen van de komst van de grote kindervriend. 

AY RAMON! is een film geworden waar groot en klein plezier aan kan beleven. Het zal voor ouders geen straf zijn mee te moeten naar de cinema. We willen een blik geven op de wonderlijke, nachtelijke wereld van de daken, terwijl de conflicten tussen de personages heel begrijpelijk blijven. Het is een feest van de fantasie geworden, met een heel eigen sfeer”, zegt scenarist Hugo Matthysen.


Hugo Matthysen schreef het scenario, Stijn Coninx zorgde voor de regie en de acteurs? Dat zijn één voor één grote namen: Jan Decleir, Frans Van Der Aa, Pieter Embrechts, Els Dottermans, Lucas Van Den Eynde, Evelien Bosmans, Matteo Simoni, Adriaan Van Den Hoof, Tom Van Dijck, Liesa Van Der Aa, Warre Borgmans, Jonas Vermeulen en de enige echte Bart Peeters. Klik hier, bekijk de trailer en zoek alvast een gaatje in je agenda voor een date met Sinterklaas.


 
Getest op Kinderen zkt een testgezin dat graag 4 tickets in hun schoentjes vindt. Zet snel je schoen en stel je gezin kandidaat. Vermeld je naam en leeftijd en vertel wat dit jaar op jouw verlanglijstje komt. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Reageren kan tot en met dinsdag 17 november.


Meer weten?
http://www.paradisofilms.be/BENL/movie/582
facebook.com/AyRamonDeSinterklaasfilm

Foto's?
Paradiso Films 

De 4 tickets worden (gratis) naar je thuis verstuurd. We vragen, in ruil voor de tickets, een verslag en foto's van jullie bioscoopbezoek. De tickets zijn niet geldig op zaterdag, zon- en feestdagen, ze zijn geldig in elke Belgische bioscoop waar de film vertoond wordt.