Vorige week kwam de Noorse animatiefilm SOLAN & LUDWIG - DE SNEEUWMACHINE uit. Getest op Kinderen stuurde Lene en Finne naar de cinema....

Lene ontdekte DE SNEEUWMACHINE

Vorige week kwam de Noorse animatiefilm SOLAN & LUDWIG - DE SNEEUWMACHINE uit. Getest op Kinderen stuurde Lene en Finne naar de cinema.
 
Lene (7 jaar) vond het best spannend dat ze naar de avant-première mocht gaan. "Ik hoopte dat het een toffe film ging zijn. En ja hoor, de film was leuk en ook een beetje spannend."


Samen met Finne (4 jaar), mama en papa droomde Lene weg naar het dorpje Smöreberg. "Solan de eend en Ludwig de egel wonen samen met een uitvinder. De mensen van hun dorp wachten op sneeuw voor kerst. De krant belooft dit elke dag. De uitvinder werkt aan een machine die het kan laten sneeuwen, maar de krantenman neemt de machine mee. Later zijn de uitvinder en de eend vermist. Enkel de bange egel kan hen redden..."

 
SOLAN & LUDWIG - DE SNEEUWMACHINE draait vooral rond Reodor, Ludwig, Solan én Freeman, de redacteur van de plaatselijke krant. Reodoor is een oude, wijze man die zich uren kan bezighouden met één of andere gekke uitvinding. Hij woont, samen met Solan en Ludwig, in een knus huisje. Ze kibbelen, kletsen en lopen elkaar voortdurend voor de voeten. Solan is een brutaal gebekte eend die niet op z'n mondje gevallen is. Stoer met een klein hartje, blijkt al snel. Ludwig is een lief, verlegen egeltje. Het knuffelgehalte van Ludwig is erg groot! Hij is om op te eten. Dat vindt ook Lene. "Ik vond Ludwig het leukste personage, omdat die bange egel toch heel moedig werd."


 
Misschien ken je Solan en Ludwig (nog) niet? Deze charmante figuurtjes zijn grote helden in Noorwegen. Daar kent iedereen ze. Met DE SNEEUWMACHINE maken ze hun geslaagde comeback op het grote scherm. 40 jaar na hun optreden in DE GROTE PRIJS VAN SMÖREBERG, één van de meest wonderbaarlijke klassiekers uit de kinderfilmgeschiedenis.

De film is Nederlands gesproken, duurt 76 minuten en is geschikt voor kijkers vanaf 5 jaar. Of je de film gezien moet hebben? "Ja! Het is nog eens een leuke, gezellige kinderfilm die zich onderscheidt van andere films." Deze charmante familiefilm geeft je een warm gevoel. 


 
Zin gekregen in deze gezellige winterfilm? We moeten je wel verwittigen: na de film heb je zin om koekjes te bakken, de kerstboom te versieren, lekker eten te maken, familie uit te nodigen, kadootjes te kopen én zin in sneeuw, véél sneeuw.
  

Meer weten?
www.jekino.be/solan-en-ludwig