Voortaan kunnen niet alleen gezinnen uit Antwerpen en Brugge genieten van Het Jeugdfilmfestival.  Bij de volgende editie landt het festival ...

Jeugdfilmfestival gaat nationaal

Voortaan kunnen niet alleen gezinnen uit Antwerpen en Brugge genieten van Het Jeugdfilmfestival.  Bij de volgende editie landt het festival ook in Gent en Kortrijk. 

Dankzij een samenwerking met cultuurcentrum Circa worden er unieke filmvoorstellingen georganiseerd in Sphinx en Studio Skoop en komt er zelfs een heus digitaal laboratorium naar Theater Tinnenpot. In Kortrijk kunnen kinderen dan weer, dankzij een samenwerking met het kindermuzefestival Spinrag, terecht in Budascoop voor leuke kinderfilms én een gloednieuwe audiovisuele installatie. 


Het Jeugdfilmfestival vindt plaats tijdens de krokusvakantie van 6 tot 14 februari 2016. Op het programma staan talrijke kinderfilmpremières, unieke filmvoorstellingen en fantastische filmfeestjes. De rode loper wordt uitgerold voor de allerjongsten, met een op maat geselecteerd kleuterfilmprogramma. Jongeren kunnen dan weer terecht bij Cut the Crap, een aparte selectie intrigerende films voor jonge filmfans. Op Het Jeugdfilmfestival kan je ook experimenteren met allerlei interactieve audiovisuele installaties en filmische apps. Ontmoetingen met filmprofessionals, interessante workshops en boeiende masterclasses vergroten dan weer de filmbeleving.

Ontdek hier het volledige film- en randprogramma van Het Jeugdfilmfestival online vanaf 9 december.Foto's?
Max Van Sande