Gisteren gingen Elise en Victor in Kasterlee op zoek naar 'Het verdwenen Kasteel' van Tielen. Zouden ze het kasteel gevonden hebben?

Het verdwenen Kasteel: inventief én vernieuwend

Gisteren gingen Elise en Victor in Kasterlee op zoek naar 'Het verdwenen Kasteel' van Tielen. Zouden ze het kasteel gevonden hebben?

Ella is elf en verhuisde samen met haar ouders naar Tielen. Ze hoorde spannende verhalen over een verdwenen kasteel en wil hier alles over weten. Elise (7 jaar) en Victor (5 jaar) hielpen Ella op haar avontuurlijke zoektocht.


Elise en Victor vertrokken dinsdagochtend richting Kasterlee. Hun verwachtingen? "Een leuke speurtocht en een mooie wandeling in de Kempen." Ze werden heel vriendelijk ontvangen op de dienst toerisme. Mama Sandra vond het personeel enorm kindvriendelijk. 

Ze werden op pad gestuurd met:
* het stripverhaal: met wegbeschrijving, spreuken en toeristische informatie

* het wedstrijdformulier: met reglement, foto's voor de zoektocht en antwoordblad
 
Of hun verwachtingen ingelost werden? "Absoluut! Het feit dat je de tocht kon doen aan de hand van een stripverhaal was heel leuk voor de kindjes. Alles werd ook echt goed in beeld gebracht, heel herkenbaar. En het weer zat ook mee, dus het was een hele mooie wandeling."

Tijdens hun tocht ontmoeten Ella en haar vrienden een aantal historische en legendarische figuren uit Tielen. Aan de hand van een stripverhaal ga je op pad. "Heel vernieuwend en goed gevonden, ook echt goed getekend!"


 
De opdrachten en instructies zijn erg duidelijk. "Enkel op het einde hebben we een verkeerde afslag genomen, die naar het kasteel nog wel! Er stond niet duidelijk of je in die straat naar links of rechts moest en natuurlijk namen we de verkeerde afslag... We hebben onszelf tijdig gecorrigeerd!" Elise en Victor vonden het verdwenen kasteel! Oef! Gelukkig!

 
Na een mysterieuze wandeling van ongeveer 5 kilometer, waarbij je allerlei bekende volksfiguren ontmoet, ontdek je de naam van het verdwenen kasteel. 5 kilometer is een ideale afstand voor korte beentjes. Alleen de beentjes van Victor begonnen op het einde wat tegen te pruttelen. "Op het einde werd de wandeling net iets te lang voor onze kleinste. In het begin was er veel kort op elkaar te 'speuren'. Daarna werden die afstanden wat langer."

De zoektocht speelt zich af in Tielen, een deelgemeente van Kasterlee. "Kasterlee bezochten we al vaker. Maar in Tielen kenden we eigenlijk nog niets. Leuk dus!"


Gezin Thiry vond de speurtocht naar Het verdwenen kasteel heel fijn. "Inventief, vernieuwend, kindvriendelijk, spannend én charmant: een aanrader!" Ook mama en papa voelden zich betrokken tijdens de zoektocht. "Het was een fijne gezinsuitstap." 

Aan het einde van de tocht hebben Elise en Victor alle ontbrekende woorden gevonden. Zo kraakten ze de geheime code? Nog tot en met 9 november kunnen ze die code ingeven op www.digikasterlee.be/verdwenenkasteel en wie weet winnen ze zo nog een mooie prijs uit de prijzenpot van meer dan 2000 euro. In het naar huizen rijden, droomden ze alvast weg van die mooie prijzenpot. Moe, maar voldaan keerden deze speurneuzen terug naar hun eigen kasteel.


Nog tot en met zaterdag 7 november kan je zelf in Kasterlee en omgeving op zoek gaan naar 'Het verdwenen kasteel' van Tielen. De ideale uitdaging voor deze herfstvakantie! Voor dit volledige pakket betaal je 10 euro. Omdat één strip per gezin volstaat om de weg en de spreuken te vinden, worden de wedstrijdformulieren ook apart verkocht voor 6 euro. 
De deelnamebrochure is te koop bij:
* Toerisme Kasterlee
* de bibliotheek van Tielen
* café 'Onder den Toren' in Tielen (dinsdag en woensdag gesloten)
* café de Valk in Kasterlee (woensdag en donderdag gesloten)Meer weten?
http://www.visitkasterlee.be/Kinderen