De bouw van het allereerste Ronald McDonald Huis in België krijgt stilaan vorm en dit met de steun van de meter van de vzw: Kim Gevaert. O...

Een huis dat families verenigt

De bouw van het allereerste Ronald McDonald Huis in België krijgt stilaan vorm en dit met de steun van de meter van de vzw: Kim Gevaert. Om de bouw van dit huis te ondersteunen werd The Happy House gelanceerd.

Het allereerste Ronald McDonald Huis zal in 2016 de deuren openen op het terrein van het Universitair Ziekenhuis Brussel, campus Jette. Een Ronald McDonald Huis biedt een thuis aan families van zieke kinderen die langdurig in het ziekenhuis verblijven. Dankzij dit huis krijgen de ouders, broertjes en zusjes de mogelijkheid om op enkele stappen van het ziekenhuis te verblijven, zodat de fysieke afstand tussen hun thuis en het ziekenhuis verkleind wordt.

 
Het huis dat einde 2013 werd aangekondigd, krijgt nu stilaan vorm: de plannen zijn klaar én goedgekeurd. Het passieve Ronald McDonald Huis zal een echt architecturaal hoogstandje zijn. Het huis zal geïntegreerd worden in een heuvel en is zo in harmonie met de natuurlijke omgeving. Het huis zal tien privékamers tellen. Verder zullen er gemeenschappelijke ruimten (keuken, leefruimte, tuin, ...) zijn waar iedereen die dat wil, ervaringen kan uitwisselen en steun vinden bij elkaar in een niet-medische omgeving. De eerste spadesteek zal begin 2016 plaatsvinden. De opening van het huis is gepland in december 2016.

“Als mama kan ik mij voorstellen hoe hartverscheurend moeilijk het moet zijn om één van je kinderen in het ziekenhuis te zien. Logisch dat ouders dan zo dicht mogelijk bij hun kind willen zijn, maar tegelijkertijd ook bij de rest van het gezin”, getuigt Kim Gevaert, ambassadrice van de vzw Ronald McDonald Kinderfonds.


Een gloednieuw initiatief versterkt de jaarlijkse fondsenwervingscampagne: The Happy House. Dit is een klein, mobiel huisje dat doorheen België zal reizen, en zich op unieke locaties telkens zal vestigen. Iedereen die graag op een adembenemende locatie in The Happy House wil overnachten, kan het huisje boeken voor € 100 per nacht. Overnachten in dit huisje kan nog tot en met woensdag 11 november.


De batterijen even opladen aan de Belgische kust of een nachtje helemaal alleen in de Cristal Arena van Racing Genk waar het anders krioelt van het volk? Dat is de unieke ervaring die de vzw Ronald McDonald Kinderfonds wil bieden. De ingezamelde fondsen worden integraal geschonken aan de bouw van het Ronald McDonald Huis.


 
Meer weten?
www.kinderfonds.be

Foto's?
vzw Ronald McDonald Kinderfonds