Geronimo, Thea, Benjamin en Klem reizen door verschillende periodes van de geschiedenis. Dat doen ze steeds in de laatste variant van pro...

Reis door de tijd 7

Geronimo, Thea, Benjamin en Klem reizen door verschillende periodes van de geschiedenis. Dat doen ze steeds in de laatste variant van professor Volts tijdreismachines. Deze reizen worden aangevuld met leuke weetjes en allerlei knutsel- en doeprojecten. Kobe las het nieuwste deel in de zeer succesvolle 'Reis door de tijd'-serie. 

Kobe (11 jaar) mocht samen met Geronimo Stilton een Reis door de tijd voor Getest op Kinderen. Geronimo is al lang geen onbekende meer voor Kobe. 

"Ik ken Geronimo al heel lang. Ik heb al heel wat boeken van hem gelezen en ben zelfs naar de musical 'Fantasia' gaan kijken. Fantasia IX is mijn favoriete Geronimo-boek. Geronimo is een muis. Hij is de hoofdredacteur van de uitgeverij 'De Wakkere Muis'. hij is soms een beetje bang. Eigenlijk is hij dat altijd, als ik er even over nadenk. Hij is ook erg emotioneel, soms laat hij zelfs een traantje. Hij is ook dapper, gaat een avontuur niet uit de weg. Hij kent heel veel muizen en da's handig, want die helpen hem altijd als het nodig is. Hij is verliefd op Patty Spring. Eigenlijk een toffe muis."


Paniek op Muizeneiland! Kattenklauw III, de doldrieste keizer van de piratenkatten, staat op het punt om Muizeneiland de oorlog te verklaren! In een ultieme poging om het eiland van de ondergang te redden, stuurt professor Volt Geronimo en zijn familie op een nieuwe reis door de tijd. Hun missie: erachter zien te komen wat het geheim van vrede is. Hoe zorgden knagers er in het verleden voor dat er geen oorlog uitbrak en dat de vrede bewaard bleef?
 
De familie Stilton reist naar de Griekse stad Athene om de wijsgeer Plato het hemd van het lijf te vragen over het eilandrijk Atlantis. Volgens de legende leefden de knagers daar namelijk lange tijd in vrede totdat hun rijk op een zwarte dag plotseling ten onder ging. Wat was er gebeurd? Met alle informatie van Plato, gaan Geronimo en co vervolgens op zoek naar Atlantis. En ze slagen erin om het verloren gewaande rijk te vinden. Maar lukt het ze ook om uit te vinden wat er is gebeurd met de stad?
 
Daarna gaan de reisgenoten op onderzoek uit bij de geheimzinnige cirkel van Stonehenge. Ze proberen niet alleen te weten te komen hoe, waarom en door wie die stenen pilaren daar zijn neergezet, maar vooral ook hoe het zat met de oorlog tussen de Kelten en de Romeinen… En om hun missie tot een succesvol einde te brengen, reizen de knagers ook nog naar Rokford, de hoofdstad van hun eigen Muizeneiland, maar dan wel in de toekomst!  
"Ik heb ervan genoten. Het was een goed boek, het was spannend. De 3D-bril was een leuk extraatje. De tekeningen waren ook mooi. Het was een goed verhaal, dat vlot las. Het was een spannend boek met hier en daar grappige stukjes. Zoals die keer toen Geronimo Dromelot Volt wilde redden en daardoor zelf in een taart belandde.""Het is een mooie kaft. Stevig ook, wat het makkelijk maakt om in te lezen. Het was ook leuk dat je door de kaft te bekijken al een beetje weet waar ze naartoe gaan reizen. Zo kan je al een beetje zien of dit boek iets voor jou is of toch niet." En of dat het boek iets voor Kobe is! "Ik ga het boek zeker nog lezen, maar niet meteen. Ik weet nu nog waarover het gaat. Als ik het al een beetje vergeten ben, wil ik het boek nog wel eens lezen. Ik zou het boek zeker aanraden aan leeftijdsgenoten. het is een leuk boek."

Maakte Kobe je benieuwd hoe het er op de reis aan toegaat? Daar kom je vanzelf achter als je het boek leest. Eén ding is zeker: dit wordt een reis die je van je leven niet meer zult vergeten!


REIS DOOR DE TIJD 7
Geronimo Stilton
8-11 jaar
24,95 euro
http://www.lannoo.be/reis-door-de-tijd-7