Theatergroep Fast Forward uit Vilvoorde werkt sinds dit cultuurseizoen samen met het Educatief Theater Antwerpen. Onder de naam ‘Theater v...

Proefkonijn gezocht: 'Kiki en de verdwenen letters'

Theatergroep Fast Forward uit Vilvoorde werkt sinds dit cultuurseizoen samen met het Educatief Theater Antwerpen. Onder de naam ‘Theater van A tot Z’ brengen ze een eerste productie, voor kleuters: ‘Kiki en de verdwenen letters’. Getest op Kinderen mag naar de première!

De avontuurlijke en muzikale voorstelling 'Kiki en de verdwenen letters' gaat over vriendschap, over het kijken naar en in boeken, over de betekenis van al die vreemde letters… In het stuk wil Kiki alle kleuters enthousiast maken voor letters en boeken. Dat doet ze samen met haar beste vriend, Olaf de boekenwurm.

Actrice Sara Pieters duikt al 8 jaar op in theaterproducties van Fast Forward. Als musicalzangeres is ze ook betrokken bij ‘Gelukkig zijn’, het succesvolle zangproject met anderstaligen. Voor ‘Kiki en de verdwenen letters’ schreef Sara zelf de tekst en de liedjes. Tegenwoordig zitten in elke kleuterklas kinderen met een anderstalige achtergrond. Daar houden we bij het creëren van onze theaterproducties rekening mee. Want iedereen hoort erbij. We proberen taalprikkels te geven aan zowel de Nederlandstalige als de anderstalige kinderen, we maken ze nieuwsgierig en stimuleren hun verbeelding. ‘Kiki en de verdwenen letters’ kan een eerste theaterervaring zijn", vertelt ze.

 
Kinderen in schoolverband gaan kijken, maar als familievoorstelling is ‘Kiki en de verdwenen letters’ ook erg geschikt. Dan kunnen ouders, broers, zussen of grootouders meekomen en samen met hun bengels genieten. En zoals steeds bij Fast Forward: de voorstelling is ook geschikt voor kinderen die het Nederlands niet als moedertaal hebben.

Het afgelopen jaar vonden er try-outs plaats in scholen en bibliotheken in Deurne, Vilvoorde, Leuven, Asse en Sint-Pieters-Leeuw. Kleuters en organisatoren reageerden overal enthousiast. Nu is het tijd voor de officiële première plaats, in bibliotheek Permeke in Antwerpen. En Getest op Kinderen is erbij!


Getest op Kinderen zkt een proefkonijn tussen 3 en 5 jaar om, samen met broer, zus, mama en papa of oma en opa de première van deze interactieve familievoorstelling bij te wonen. De voorstelling gaat door op zondag 25 oktober om 11 uur in première in bibliotheek Permeke in Antwerpen. Stel je gezin snel kandidaat. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Vermeld je naam, leeftijd en vertel welke letter jij het mooist vindt en waarom. Reageren kan tot en met morgen, vrijdag 23 oktober. 


Meer weten?  
www.fast-forward.be

Foto's?
Theater van A tot Z