Bellewaerde pakt uit met een nieuw concept: Halloween Fiësta Mortal. Een concept gebaseerd op het Mexicaanse feest “dia de los muertos”, met...

Proefkonijn gezocht: Halloween in Bellewaerde

Bellewaerde pakt uit met een nieuw concept: Halloween Fiësta Mortal. Een concept
gebaseerd op het Mexicaanse feest “dia de los muertos”, met als ceremoniemeester een geheimzinnige begrafenisondernemer Don Eduardo de los Muertos.


Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober en alle dagen van zaterdag 31 tot en met zondag 8 november viert Bellewaerde Halloween.

Don Eduardo komt niet alleen! Hij brengt trollen, heksen, zombies, moordlustige dokters enkrankzinnige kampeerders mee. Bellewaerde zal veranderen in een fantastische feestcocktail van angstwekkende attracties en schrikwekkende Halloween Specials. In 2001 was Bellewaerde één van de eerste Belgische themaparken waar Halloween werd gevierd. Nu, 14 jaar later, is de Halloweenperiode uitgegroeid tot één van de meest belangrijke periodes van het jaar. Halloween in Bellewaerde is een totaalbeleving voor de hele familie.
 


Voor de allerkleinsten voorziet Don Eduardo een Halloweenfeest op hun maat met een aangepaste zone vol grappige kleurrijke trollen.
 

Bezoekers beleven de schrik van hun leven tijdens de speciaal voor Fiësta Mortal geopende
Haunted Houses:

* In het Hospital Fa(n)tal kost elke operatie stukken van mensen. Letterlijk. Pas op voor de gekke patiënten. En voor de nog veel gekkere dodelijke dokters.
* Eén bezoek aan de bloederige Camping Mortal is genoeg om voor altijd bang te
zijn van caravans en campingbewoners.

* Het Freaky Forest betreden kan je zuur opbreken: de gemene heksen in dit bos betoveren je in een handomdraai!


Traditiegetrouw worden ook een aantal van de attracties 'gehalloweeniseerd' en kunnen de bezoekers genieten van een aangepaste ritbeleving:
* Mortal Express (Keverbaan): Maak een ijzingwekkend snelle rit door een donkere wereld op de rug van giftige kevers.
* Mortal River (River Splash): Hou je het droog tijdens een boottochtje op de rivier tussen de wereld van de levenden en de onderwereld?
* El Bumerán de los Mortales (Boomerang): Je wordt naar het dodenrijk gekatapulteerd. En misschien kom je weer terug. Ooit.
* Mortal Scream (Screaming Eagle): Laat je hoog de lucht in schieten... om dan als een speer weer naar beneden te vallen!
* Waterfall of Death (Niagara): Weet je hoeveel mensen een val van de hoogste wilde waterval kunnen overleven?
* Mortal Jungle (Jungle Mission): Maak een superspannende boottocht door een dodelijke jungle met waterexplosies en angstaanjagende decors.
*Haunted House 4D: Ondertussen is deze 4D film een klassieker van formaat, maar nog steeds de mooiste halloweenfilm. Dit jaar bewonder je hem opnieuw in de 4D-cinema.Ook aan de allerkleinste Halloweenvierders is gedacht. Zij kunnen terecht in TrollPark, een voor hen op maat gethematiseerd KidsPark met grappige kleurrijke trollen en attracties.
* TrollCave 3D: De allerkleinsten beleven in de TrollCave plezier met hun
favoriete trollen op een speciaal 3D Halloweenfeest.

* TrollDance (Koffietassen): Laat je ronddraaien in kleurrijke kopjes begeleid door trollen
en muziek.

* TrollBalloons (Dansende Ballonnen): Knotsgekke trollen zwieren door de lucht in hun leuke ballonnen.
* TrollExpress (Expresstrein): Wie gaat er mee op de expresstrein doorheen TrollPark?Niet alle kleine helden houden van trollen, griezels en heksen. Ontzettend leuk aan het Halloweenfeest in Bellewaerde is de stoere tattoo om je kinderen te beschermen. Aan de ingang van het park kunnen de kleine pantoffelhelden een speciale Halloween Tattoo krijgen. Daarmee laten de kindjes zien dat ze bij de bende van Don Eduardo horen en blijven de enge griezels op een afstand. 

Heb jij er wel eens last van? Een vervelende nachtmerrie waarbij je helemaal bezweet wakker wordt. Meestal ben je blij dat je wakker bent geworden... In de Mortal Nightmares Show droom je met je ogen open en word je meegenomen naar een nachtmerriewereld waar de gemene heks Devilina het voor het zeggen heeft. De hoofdpersoon Paul probeert te ontsnappen, maar keer op keer stuit hij op andere moordlustige karakters. Zal Paul zijn nachtmerrie overleven? In 2012 werd deze Mortal Nightmares show uitgeroepen tot de beste illusieshow ter wereld tijdens de Wereldkampioenschappen Magic. Een echte aanrader voor de hele familie dus !

Getest op Kinderen zkt de familie Griezel die een dagje Bellewaerde wel ziet zitten. Iets voor jullie? Stel je dan snel kandidaat. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Vermeld je naam, leeftijd en vertel wat jouw laatste nachtmerrie was. Reageren kan tot en met donderdag 22 oktober.Meer weten?
http://www.fiestamortal.be
http://www.bellewaerde.be/

Foto's?
Bellewaerde