Veel ouders horen dat hun kind ‘anders’ is. De buren zeggen het, de familie signaleert het, op school vindt de juf het en vaak herkennen oud...

Proefkonijn gezocht: Gun kinderen hun eigen label

Veel ouders horen dat hun kind ‘anders’ is. De buren zeggen het, de familie signaleert het, op school vindt de juf het en vaak herkennen ouders dat ook wel. Maar wanneer is er echt iets aan de hand en laat je je kind onderzoeken? En zijn er echt zoveel kinderen en jongeren met ADHD en autisme, of overdiagnosticeren we?

Met 'Gun kinderen hun eigen label' schreef jeugd- en gezinscoach Liesbeth Hop een handleiding voor alle ouders, die horen dat hun kind ‘anders’ is. 'Gun kinderen hun eigen label' bevat naast praktische hoofdstukken over signalering, oorzaken, eventuele diagnoses en hulp zoeken ook veel praktische tips en ervaringsverhalen. Voor ouders, deskundigen en onderwijzend personeel. Liesbeth Hop pleit voor een aanpak die kinderen en jongeren nodig hebben in plaats van een label dat laat zien wat ze ‘mankeren’.

'De belangrijkste vraag is: Wat heeft een kind nodig? En niet: Wat mankeert een kind?'


Liesbeth Hop is jeugd- en gezinscoach, oprichter van de Nationale Academie voor Media en Maatschappij Nederland en campagneleider van 'Gun kinderen hun eigen label'. Ze wordt regelmatig gevraagd als deskundige over jeugd & media en opvoedvraagstukken. 


Getest op Kinderen zkt een mama, papa, leerkracht, oma, tante, ... die het boek 'Gun kinderen hun eigen label' wil lezen en beoordelen. Iets voor jou? Stel je dan snel kandidaat. Vermeld je naam en vertel welk label jij je kinderen (leerlingen) zou geven. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Reageren kan tot en met maandag 12 oktober.

Ik heb onze 2 meisjes alvast een label gegeven!GUN KINDEREN HUN EIGEN LABEL

Liesbeth Hop 
€ 21,99
http://www.kosmosuitgevers.nl/boek/gun-kinderen-hun-eigen-label/

  
Meer weten?
www.gunkinderenhuneigenlabel.nl

Het product moet afgehaald worden in Borsbeek. Verzenden via bpost kan ook. De verzendingskosten zijn dan voor jou. Je mag het product na het testen gewoon houden, in ruil voor een verslag en foto's.