Van zaterdag 17 oktober tot en met zondag 1 november jaagt Parc Astérix zijn bezoekers opnieuw de stuipen op het lijf met ‘Peur sur le Parc...

Peur sur le Parc: fenomenaal!

Van zaterdag 17 oktober tot en met zondag 1 november jaagt Parc Astérix zijn bezoekers opnieuw de stuipen op het lijf met ‘Peur sur le Parc'. Wanneer op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober de avond valt, houden jong en oud de adem in voor een unieke nocturne. Wij stuurden Sander met z'n gezin naar

Parc Astérix, het 2de grootste attractiepark van Frankrijk, laat zich van zijn donkerste kant zien. Drie spookhuizen, straatspektakel met allerlei monsters en attracties in hetzelfde thema dompelen de bezoekers onder in een unieke sfeer. Sander (10 jaar) nam z'n broer Pieter (9 jaar) en zus Kato (7 jaar) mee om op zaterdag 17 oktober in primeur de animaties te ontdekken tijdens de persdag.

"Het was niet ons eerste bezoek aan de Galliërs, maar het was toch alweer even geleden en we herinnerden ons plots weer waarom we er 2 jaar geleden een jaarabonnement hadden genomen. Parc Astérix is een echte aanrader voor het ganse gezin!"


Parc Astérix ligt 30 kilometer ten noorden van Parijs. Dat is een 3-tal uurtjes rijden voor de familie Spaepen… "Niet niks, maar het reisdoel maakt het helemaal goed. Rond 11 uur reden we dat ene Gallische dorpje, dat nog steeds weerstand biedt, binnen. Op een ruime parking konden we onze strijdwagen met een gerust hart achterlaten. Na de lange rit drong een hoognodige 'pitstop' zich op. Al bij de sanitaire faciliteiten aan de ingang van het park wordt duidelijk hoe proper en verzorgd het er is. Dit geldt trouwens ook voor de rest van het park. Hier en daar merk je tegen het eind van de dag wel dat een poetsbeurt weer nodig is."

De Halloweensfeer werd al bij de inkom opgeroepen door een grote eye-catcher met pompoenen, spoken,… "Toch heeft men er in het park zelf voor gekozen om dit niet overal uit te spelen. De gedetailleerde Halloween-inkleding beperken ze tot de griezelzone in het park. Maar goed ook, want het is echt wel beangstigend. Reuzespinnen komen razendsnel naar je toegekropen, een man achtervolgt je met een kettingzaag, zombies en allerlei freaks dwalen er levensecht rond. Niet bestemd voor de zwakke zieltjes en zeker opletten geblazen voor de gevoelige kindjes."Het 2de grootste attractiepark van Frankrijk combineert 36 attracties en 5 grote shows in 6 themagebieden: de Galliërs, het Romeinse Rijk, het Oude Griekenland, de Vikingen, Door De Jaren Heen en Egypte. Parc Astérix staat garant voor een onvergetelijk avontuur aan boord van de faraoattractie Ozlris of de grote achtbaan Goudurix met 7 loopings, sensationele ervaringen voor de kleine Galliërs met de nieuwe attracties in het bos van Idéfix, en 3 prachtige nieuwe shows in 2015 voor groot en klein!

"Het aanbod van het park is heel leuk en gevarieerd. Je kan er genieten van verschillende attracties. Rustig of wild, traag of snel, nat of droog… voor elk wat wils. Onze topper was de Rollercoaster ‘Oziris’. Een toegankelijke (minstens 1,20m), ook voor kids, razendsnelle achtbaan met enkele loopings. De setting maakt er een totaalspektakel van. Wanneer het donker wordt, vindt hier namelijk ook de klank en lichtshow plaats. De combinatie is fenomenaal!"Sinds hun laatste bezoek is het park fel uitgebreid, er zijn tal van nieuwe attracties bijgekomen. "Momenteel is er nog een nieuwe belevenis in volle opbouw (opening voorzien in het voorjaar van 2016). Ze hebben ook extra aandacht besteed aan de minimensjes. In het bos van Idéfix vind je allemaal spiksplinternieuwe attracties voor de allerkleinsten. En ook het dorp moet je bezocht hebben. Hier kan je bovendien op de foto met de helden van het park en er lopen nog tal van andere personages rond. Ook de ketel kan je bezichtigen. Je weet wel… die waar Obelix is ingevallen. Ook zin in een duikeling?"


Even uitblazen? Dat kan bij één van de vele shows. "Vooral de dolfijnen zijn een absolute aanrader! Wil je het hele park beleefd hebben, dan moet je toch wel voortmaken om het op één dag rond te krijgen. En dan hadden we nog geen last gehad van overdreven wachttijden."Als we Sander vragen naar een algemene score voor Parc Astérix én Peur sur le Parc, antwoordt hij: "9,5/10. Een echte aanrader voor het hele gezin! En schrikt de afstand je af, dan moet je er toch zeker eens stoppen als je er 'toevallig' passeert."

Nog tot en met zondag 1 november is het park geopend van 10 tot 18 uur. Op donderdag 29 oktober is het park open van 10 tot 22 uur. Koop vandaag je ticket al online en betaal 38 euro per volwassene en 35 euro voor kinderen van 3 tot 11 jaar. Ga je liever naar de nocturnes op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober? Dat kan van 18 uur tot middernacht voor 37 euro per persoon. 


Meer weten?
www.parcasterix.fr/