De eerste zondag van oktober is al 25 jaar dé hoogdag voor meer dan 350 Belgische ondernemingen, duizenden werknemers en honderd-duizenden ...

Open Bedrijvendag: kidsproof!

De eerste zondag van oktober is al 25 jaar dé hoogdag voor meer dan 350 Belgische ondernemingen, duizenden werknemers en honderd-duizenden bezoekers. Dan is het Open Bedrijvendag. Maar is zo'n bedrijfsbezoek wel kidsproof?

Vorig jaar trokken zo’n 650.000 kijklustigen op pad, en ook dit jaar zullen weer heel wat grote kleppers en verborgen parels het publiek weten in te palmen. Dit eendags-evenement heet dit jaar trouwens voor het eerst Voka Open Bedrijvendag.

Voka Open Bedrijvendag heeft voor elk wat wils. Zo snuif je de geur van versgebakken brood op bij La Lorraine Bakery Group in Ninove. Bij Pringles, The Kellogg Company in Mechelen kun je het volledige chipsproductieproces van dichtbij volgen én proeven van het resultaat. Bezoekers van het Antwerps Sportpaleis maken dan weer het reilen en zeilen van evenementenzalen vanop de eerste rij mee, en bij Belgocontrol in Steenokkerzeel zie je hoe het Belgische luchtverkeer in goede banen wordt geleid (vanaf 6 jaar).Wat spreekt kinderen aan? Fruit? Muziek? Brandweer? Paarden? Vleesje? Honden? Schoenen? IJsjes? Chips? ... Je zal zondag te weinig tijd hebben om alle 'kindvriendelijke' bedrijven te bezoeken. Dit lijstje bedrijven zal ongetwijfeld jouw kinderen charmeren én bewijst dat Voka Open Bedrijvendag 100% kidsproof is.


Nu zondag 4 oktober van 10 tot 17 uur stellen deze, en nog vele andere, bedrijven hun deuren open voor het grote publiek. Ook gezinnen met kinderen zijn die dag van harte welkom. Neem je kinderen mee en toon ze een blik achter de schermen van onze bedrijven en de economie. Zo krijgen ze respect voor de bergen werk die tal van werknemers dagelijks verzetten. Ze zullen bewondering hebben voor het eindresultaat. Hun mond zal openvallen van verbazing. 'Dat wist ik niet!' of 'Ah, zo werkt dat!'.

Een overzicht van alle deelnemende bedrijven vind je op hier. Opgelet, voor sommige bedrijfsbezoeken moet je vooraf reserveren en sommige bedrijven hebben afwijkende openingsuren.

Elien en Lore mogen een bedrijf kiezen waar wij zondag naartoe trekken. Ik ben benieuwd! Hebben jullie al gekozen?Meer weten?
www.openbedrijvendag.be

Foto's?
King George