Vorige week zondag fietsten we naar Lier. Daar namen 2 bedrijven deel aan de Voka Open Bedrijvendag. We wilden wel eens weten of deze dag ki...

Open Bedrijvendag door de ogen van Elien

Vorige week zondag fietsten we naar Lier. Daar namen 2 bedrijven deel aan de Voka Open Bedrijvendag. We wilden wel eens weten of deze dag kidsproof is...

Voka Open Bedrijvendag telde dit jaar maar liefst 650 000 bezoekers, onder hen heel wat gezinnen met kinderen. Maar is zo'n bezoek wel aan te raden met kinderen? We zochten het uit.

Elien kreeg voor haar 4de verjaardag, in augustus, haar eigen kidsproof fototoestel. Sindsdien maakt ze uitgebreide fotoverslagen van onze uitstapjes. Ik gaf Elien de opdracht om onze bedrijfsbezoeken op foto vast te leggen. En dat deed ze... graag.

Het eerste bedrijf dat we bezochten was Mivas. Zij verpakken al meer dan 45 jaar vele bekende producten. Van koekjes tot tandpasta. Elien en Lore vonden het leuk om te zien hoe producten die we zelf gebruiken verpakt of herverpakt worden. 


We deden mee aan de Wist-je-dat wedstrijd. Het zoeken naar de juiste antwoorden was een opdrachtje voor mama en papa, maar Elien zorgde voor het potlood en zette de kruisjes op de juiste plaats (denken we toch). 

Op het einde van de rondleiding mochten de meisjes zelf aan het werk. Ze mochten een lekker koekje uitkiezen en dat in een brooddoos stoppen. Een lieve dame kleefde er een stickertje met de eerste letter van hun naam op. En dan mochten de meisjes hun brooddoos zelf in de machine stoppen. Aan de andere kant kwam de brooddoos er mooi verpakt uit, en een andere machine kleefde er nog een leuke bedankingssticker op. Wat waren de meisjes trots op hun zelf verpakte brooddozen!


Daarna fietsten we naar de Paardenmelkerij wat verderop. Daar was het al gezellig druk. Veel gezinnen met kinderen. Elien maakte een ritje met een pony. En we liepen door de stallen met paarden. Die stonden op 'aai-afstand'. Wat leuk!


De meisjes leefden zich uit op het springkasteel en beklommen dan de stoere tractors. Er was ook een grime-stand, maar dat was even aanschuiven. Tot slot maakten we nog een ritje met de huifkar. De selfie van Elien verraadt het al: de meisjes hadden een superleuke Open Bedrijvendag.
 

 Bezochten jullie ook een bedrijf? Wat vonden jullie ervan?
Wij stipten zondag 2 oktober 2016 alvast aan in onze agenda's. Want dit smaakt naar meer!


Meer weten?
http://www.openbedrijvendag.be 

Foto's?
Elien