Vorig jaar konden kinderen wereldwijd deelnemen aan de IKEA- knuffeltekenwedstrijd om hun eigen droomknuffel te ontwerpen. Duizenden prachti...

Ontwerp je eigen knuffel

Vorig jaar konden kinderen wereldwijd deelnemen aan de IKEA- knuffeltekenwedstrijd om hun eigen droomknuffel te ontwerpen. Duizenden prachtige ontwerpen werden ingediend, waarvan er 10 geselecteerd werden. Die vormen nu samen de limited edition collectie voor de nieuwste 'Knuffels voor Onderwijs'-campagne.

Onder de 10 winnaars zit ook een Belgische inzending. De vierjarige Thyméo overtuigde de jury met zijn tekening van een stoere dinosaurus cowboy. De SOGOSKATT collectie, waarvan Thyméo's knuffel onderdeel uitmaakt, ligt sinds gisteren in de IKEA winkels.Met de campagne Knuffels voor Onderwijs werkt IKEA hard aan een wereld waar kinderen die in armoede leven meer kansen krijgen om een betere toekomst voor zichzelf en hun families op te bouwen. Voor elke knuffel en elk kinderboek dat in november en december verkocht worden, schenkt de IKEA Foundation via UNICEF en Save the Children 1 euro aan onderwijs voor kinderen. Met de 77 miljoen euro die sinds 2003 gedoneerd werd, krijgen 11 miljoen kinderen wereldwijd een betere opleiding.Zin om, net als Thyméo, je eigen IKEA knuffel te ontwerpen? Dat kan door mee te doen aan de 13de, en meteen ook laatste, campagne Knuffels voor Onderwijs. IKEA FAMILY nodigt alle kinderen van IKEA FAMILY leden (tot en met 12 jaar) uit om deel te nemen aan de knuffeltekenwedstrijd. De opdracht? Jouw eigen fantasie de vrije loop laten en een knuffel creëren. Aan de slag, of je nu droomt van gekke, kleurrijke, dan wel van lieve of stoere knuffels. Deelnemen kan tot 30 november 2015. Doe zeker mee, want elke kleine tekenaar krijgt een leuk kado. Elien en Lore beginnen in de Herfstvakantie aan hun ontwerp. Ik ben benieuwd hoe hun knuffel eruit zal zien. Doen jullie ook mee?IKEA en de IKEA Foundation zijn vastbesloten om de meest kwetsbare kinderen ter wereld te blijven helpen en steunen in de toekomst. Volgend jaar al zullen de medewerkers en klanten de kans krijgen om zich in te zetten voor de strijd voor de rechten van kinderen. Want... samen maken we het verschil!


Meer weten?
http://www.ikea.com/ms/nl_BE/campaigns/2015/soft-toys.html

Foto's?
Oona, http://oonablog.com/