Bruin, roze, geel, wit, groen, oranje, zwart. Ken jij alle kleuren al? Pieter Gaudesaboos selecteerde het mooiste speelgoed van vroeger en n...

Mooie prenten en handige dikke bladzijden

Bruin, roze, geel, wit, groen, oranje, zwart. Ken jij alle kleuren al? Pieter Gaudesaboos selecteerde het mooiste speelgoed van vroeger en nu en gaf er zijn eigen interpretatie aan. Hij bundelde zijn illustraties in kleurrijke kartonboekjes. Tweelingbroertjes Artuur en Kamiel leerden de kleuren.

De kleurrijke kartonboekjes met herkenbare voorwerpen en thema's voor de allerkleinsten zijn ideaal om op een speelse manier nieuwe woordjes te leren.

Artuur en Kamiel genoten ervan om samen met mama in het boekje te kijken. "Er staan leuke herkenbare en grappige prenten in. Om de kleuren te benoemen zijn onze jongens nog te klein, maar we gaan dit in de toekomst nog vaak gebruiken om verder te oefenen. Op dit moment is het een leuk boek met mooie prenten en handige dikke bladzijden waardoor onze jongens het zelf kunnen doorbladeren", vertelt mama Sienke.


"Wanneer de jongens zonder mama of papa met het boekje aan de slag gingen, vonden we het boek altijd open op de pagina van de witte zwaan en de groene achtergrond."


"Als mama en papa meekijken, blijven we wat langer hangen bij de rode Indiaan."


"De tekeningen zijn erg duidelijk en mooi afgebeeld. Het enige minpuntje, volgens ons, is dat de kleuren roze, bruin en oranje niet heel duidelijk zijn. Het roze vinden we meer naar het paarse toe. En het oranje lijkt al wat bruin. Misschien is dit moeilijk voor kinderen die echt al met kleuren bezig zijn?"


Artuur en Kamiel lezen echt overal, zelfs op het potje of in de tuin. "Dan is het erg handig dat je het boekje goed kan afkuisen. Het is echt een stevig boekje." De jongens gaan er nog veel plezier aan beleven, dat is zeker! "We zijn zelfs geprikkeld geraakt om meer van deze reeks te ontdekken."

 

KLEUREN
Pieter Gaudesaboos

< 6 jaar
6,99 euro
http://www.lannoo.be/kleuren