Wist je dat HERTA een uitgebreid gamma bakdegen heeft? Taartdegen, pizzadegen, cakedegen, taartvulling en Cookies. Getest voor Kinderen mo...

HERTA Zanddeeg en Kruimeldeeg: echt lekker!

Wist je dat HERTA een uitgebreid gamma bakdegen heeft? Taartdegen, pizzadegen, cakedegen, taartvulling en Cookies. Getest voor Kinderen mocht het hele gamma uittestten. 8 proefkonijntjes gingen met hun mama's aan de slag. Elien en Mathias testten het Zanddeeg en Kruimeldeeg.

Deze keer hadden we echt geen inspiratie. Wat zouden we maken met het Zanddeeg? We gingen aan het googelen en kwamen al snel op de website van HERTA zelf. Hier vind je ontzettend veel lekkere HERTA-recepten. Wat een leuke ontdekking! We kozen voor dit receptje: de abrikozentaart met gekarameliseerde ontbijtgranen.

Elien (4 jaar) mengde de eitjes, de fijne suiker, de vanillesuiker en de room in een kom.
Daarna schikte ze de uitgelekte abrikozen zorgvuldig op het uitgerolde bladerdeeg. Dan het mengsel erbij gieten... en de taart is klaar om de oven in te gaan.
Zo eenvoudig was het. In geen tijd heb je een heerlijke taart klaarstaan. Mama liet de muesli samen met de bloemsuiker nog snel karameliseren in de pan. Een leuke tip als extra smaakmaker. En dan proeven maar!


Wat smaakte die taart heerlijk! De meisjes waren er zot van! De gekarameliseerde muesli vonden ze iets te hard, maar de abrikozentaart was snel op. De bodem van zanddeeg was ontzettend lekker. Veel lekkerder dan de taartbodem die ik anders koop. Lekker krokant én een heerlijke smaak. Dit receptje komt bij onze favorieten!

Mathias (2 jaar) probeerde het Kruimeldeeg van HERTA. Met dit deeg kan je alle kanten uit: lekkere quiches of een crumble- of citroentaart. Het verse voorgerolde Kruimeldeeg past in elke bakvorm en blijft, dankzij het bakvel, niet aan de vorm kleven. Dit kan dus niet mislukken..."Mathias mocht de kruimeldeeg mee in de vorm leggen. Daarna belegden we het deeg met lekkere stukjes zalm en erwtjes. We goten er dan een eiermengsel over, waarover we dan weer een beetje kaas strooiden. Dit ging de oven in en daarna smulden we van een heerlijke quiche. Echt lekker!"

Je vindt deze verse HERTA degen in de meeste grootwarenhuizen. De prijs bedraagt ongeveer 2,30 euro.


Meer weten?
https://www.herta.be