Alle jeugdbewegingen vieren vandaag feest. Dag van de Jeugdbeweging is hun hoogdag! Dan trekken ze massaal naar school in jeugdbewegingsda...

Dag van de Jeugdbeweging

Alle jeugdbewegingen vieren vandaag feest. Dag van de Jeugdbeweging is hun hoogdag! Dan trekken ze massaal naar school in jeugdbewegingsdassen, - hemden en/of T-shirts. Het straatbeeld kleurt helemaal ‘jeugdbeweging’!

Vandaag staan de acht jeugdbewegingen in de kijker: Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, IJD, JNM, Jeugd Rode Kruis, KLJ, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen. 

Het belooft dit jaar opnieuw een jeugdige dag vol plezier en lekkers te worden. En dat in een héél avontuurlijk jasje! Het thema ‘zingt!’ focust onder andere op samen zingen, je eigen lied ontdekken. Zingen schept een band, creëert sfeer en nodigt uit tot experimenteren. Er is geen juist of fout, zolang je maar plezier maakt!



Je snuift zo de tochtsfeer op tijdens het g
ratis ontbijt, de actieve groepsspelen en nog veel andere creatieve initiatieven! In tal van steden en gemeenten komen kinderen en jongeren vandaag naar buiten. Ook doorheen het jaar zijn het de jeugdbewegingen die kinderen en
jongeren een plaats geven om te spelen, zichzelf te zijn en de wereld te ontdekken.


Zitten jouw kinderen in de jeugdbeweging? Welke? Trokken ze vandaag hun das, hemd of T-shirt aan? Wat maakt hen fier op hun jeugdbeweging?


Meer weten?
www.dagvandejeugdbeweging.be