Wat hebben CliniClowns en PLAYMOBIL® gemeen? Ze hebben allebei als doel zoveel mogelijk kindjes (ziek en gezond) te laten lachen en onbezorg...

Adopteer een CliniClown!

Wat hebben CliniClowns en PLAYMOBIL® gemeen? Ze hebben allebei als doel zoveel mogelijk kindjes (ziek en gezond) te laten lachen en onbezorgd kind te laten zijn. Daarom slaan ze de handen in elkaar voor een wel heel bijzondere samenwerking.

“Adopteer een CliniClown!”, zo gemakkelijk kan de boodschap zijn! CliniClowns zorgen over de hele wereld voor afleiding bij kinderen die door ziekte of handicap in een ziekenhuis, instelling, andere verzorgende omgeving of zelfs thuis verblijven. Sinds enkele weken ligt een customized PLAYMOBIL® CliniClown in de Belgische én Nederlandse speelgoedrekken, waarvan per verkocht figuur 1 euro rechtstreeks naar de CliniClowns gaat. 
 
Dankzij de samenwerking met PLAYMOBIL® kunnen we veel meer kinderen bezoeken”, licht Valerie Van Gastel van CliniClowns België toe. "Op jaarbasis bedraagt het kostenplaatje voor de adoptie van een clown namelijk 12.500 euro. Met dat bedrag kan het goede doel zo’n 800 kinderen rechtstreeks een clownsbezoek bezorgen. En hoe meer geld er wordt ingezameld met deze actie, des te meer kinderen even in de spotlights worden gezet.De PLAYMOBIL® CliniClown is onder andere te koop bij verschillende retailers in België en Nederland, zoals Toychamp, Dreamland, Fun, Bart Smit, Intertoys en Top1Toys. De prijs bedraagt € 3,49 waarvan € 1 rechtstreeks naar CliniClowns gaat. PLAYMOBIL® wil zoveel mogelijk kinderen laten lachen! 

Je kunt de actie mee ondersteunen door zelf een PLAYMOBIL® CliniClown te kopen. Ik fietste vorige week alvast langs Bart Smit om er eentje in huis te halen. Win-win. Elien was superblij met haar nieuwe PLAYMOBIL® figuurtje. 'Wauw, een clown heb ik nog niet!' En... we steunden meteen ook een goed doel.

De clown heeft het hier ondertussen reuze naar zijn zin. Hij animeert groot en klein, jong en oud. In het strandhuisje is het aanschuiven om een glimp van hem op te vangen. En zijn specialisatie, volgens Elien? Ballonnen plooien. 


Deel je foto met de figuur via social media met #ShareTheSmile (verwijzend naar het lachende PLAYMOBIL®-gezichtje). En spoor zo ook je vrienden, ouders en collega’s aan om een PLAYMOBIL® CliniClown te kopen en één euro te doneren. 


Meer weten?
http://www.cliniclowns.be/NL/
http://www.playmobil.be