De 4 broertjes Maarten, Mathijs, Thomas en Floris maakten voor Getest op Kinderen kennis met GUS, een schuw vogeltje met grote dromen. 4 sto...

4 broertjes en 1 vogeltje, GUS

De 4 broertjes Maarten, Mathijs, Thomas en Floris maakten voor Getest op Kinderen kennis met GUS, een schuw vogeltje met grote dromen. 4 stoere kerels en 1 klein verlegen vogeltje, wordt dat een match?

De 4 jongens maakten er, samen met mama en papa, een leuke uitstap van. Ze trokken richting cinemazaal, kozen de beste zitjes uit en nestelden zich. Klaar voor 1,5 uur GUS.


"Onze jongens vonden de film unaniem erg MOOI. En dat was hij ook. Uitermate knap getekend en dat alles vergezeld van prachtige muziek."

 We vroegen de broertjes om het verhaal kort samen te vatten:

"Gus is een klein vogeltje dat als ei uit het nest viel. Pimpampoentje, een lieveheersbeestje zorgt voor ‘haar klein konijn’. Gus is een echte schrikkepiet en durft niets. Tot hij een familie (tortelduifjes volgens onze jongens, maar dat klopt niet) ontmoet die hij de weg naar Afrika zal tonen. Gus wil dit eigenlijk niet, maar moet van Pimpampoentje. Ze vliegen naar het noorden en belanden na een spannende tocht in het ijskoude Groenland. Ze bevriezen. Maar dan bedenkt Gus een moedig plan..."De film in vijf woorden volgens de familie Elsen? MOOI, SPANNEND, soms GRAPPIG, LEUK, soms een beetje ENG. Ze zijn alle 4 fan van Gus, "het heel klein dik vogeltje met de zware stem".


De 4 broers raden al hun vrienden aan om naar GUS te gaan kijken. Waarom?
"Omdat ik dat wil!"
"Omdat het een mooie film is."
"Omdat het een goede film is."
"De film was te kort, ik wil nog eens gaan kijken!"

Elien en ik maakten eerder ook kennis met Gus (http://getestopkinderen.blogspot.be/2015/08/gus-een-shuw-lief-vogeltje.html) en zijn het helemaal eens met de broertjes Elsen. Deze film moet je gezien hebben!

Gingen jullie al naar GUS kijken? Nee, ga dan nog snel. Je kan GUS zien in: UGC (Antwerpen), Kinepolis (Antwerpen, Hasselt, Leuven, Brugge, Oostende, Kortrijk, Gent, Brussel), Utopolis (Mechelen, Turnhout), Euroscoop (Genk, St. Niklaas, Lanaken, Maasmechelen), Studio Skoop (Gent), Aventure (Brussel), Roxy Theatre (Koersel), Palace (Aalst), Cinema Albert (Dendermonde), Cinema Central (Ninove), Cinema (Koksijde), Cinema De Keizer (Lichtervelde).


Meer weten?