Ken je Super 4, de animatiereeks op Ketnet? Vanaf volgende week kan je hun spannende avonturen thuis zelf naspelen met PLAYMOBIL®. Wij mocht...

Super 4 Playmobil

Ken je Super 4, de animatiereeks op Ketnet? Vanaf volgende week kan je hun spannende avonturen thuis zelf naspelen met PLAYMOBIL®. Wij mochten gisteren naar de lancering in Kinepolis Brussel.

Alex de Ridder, Ruby Red de piraat, Agent Gene en Twinkle Dust de Fee vormen samen Super 4 en beleven de spannendste avonturen in de gevaarlijkste omgevingen. Ze beleven dagelijks tonnen actie, humor en plezier in hun PLAYMOBIL®-wereld.


Maar er is meer, want vanaf september komen de Super 4-televisiehelden tot leven in jouw speelkamer en kan jij hen helpen het kwade te bestrijden. Met deze exclusieve PLAYMOBIL® Super 4-figuren en bijhorende sets gaat een ware kinderdroom in vervulling! 

Zondagmorgen stonden we om 11 uur in Kinepolis Brussel, in de schaduw van het Atomium. Elien is een groot PLAYMOBIL®-fan en vond het dan ook ge-wel-dig om alle figuurtjes levensgroot te zien. Met ieder figuurtje wilde ze op de foto.
 

Na een lekkere ontvangst (met koffiekoekjes én drankjes), mochten we plaatsnemen in één van de bioscoopzalen. Daar ontmoetten we de 4 superhelden. Van links naar rechts zie je op de foto: Alex de Ridder, Ruby Red, de stoere piraat, Agent Gene en Kleine fee Twinkle Sterrenglinster.


Alex is de grote leider van de Super 4. Samen met zijn vader Koning Kenric en Ridder Gareth bewaken ze de de Koningstribune op Koningsland, dag en nacht. Wat niemand weet, is dat er ook een geheime schuilplaats is, waar zowel munitie als ook de schat opgeborgen ligt.

Ruby Red, de stoere piraat, regeert over Buskruitland vanuit haar camouflage Piratenfort. Enkele schurken azen op de schat, maar gelukkig zorgt Ruby Red er, samen met haar Super 4-collega’s, voor dat de schat veilig blijft. Hoe zij de vijanden bestrijdt? Vanuit de burcht met een gi-gan-tisch kanon! Hier komt geen slechterik voorbij, zelfs niet aartsvijand Haaibaard. Lief maar zeker niet onschuldig…
 

Agent Gene waakt over het futuristische Technopolis. Je vindt hem aan het stuur van de indrukwekkende Kameleon, een voertuig dat zowel rijdt als vliegt! Opgelet want de stad wordt bedreigd! Niet alleen door de sluwe wetenschapper Professor X, maar ook door Haaibaard en zijn Cleano-Robot!

Kleine fee Twinkle Sterrenglinster oefent elke dag met haar boezemvriendinnen Donella en Lorella magische spreuken in de muzikale toren. Vergis je niet, ze lijken misschien lief, maar dankzij die toverspreuken betoveren ze de slechteriken helemaal.

Elien vindt Tinkle Sterrenglinster de leukste van de 4 superhelden. Ik kan ze geen ongelijk geven. Wat ziet die Twinkle er schattig uit met haar roze jurk, haar blauwe haren én haar toverstaf. Een handje geven? Samen op de foto? Nee... met die levensechte PLAYMOBIL®-figuren liever niet. Of toch? Maar dan van ver! 

Na de voorstelling van de 4 figuren, bekeken we 2 afleveringen van Super 4 PLAYMOBIL® op groot scherm. We zagen de spannende avonturen van Alex, Ruby Red, Gene en Twinkle voor het eerst, en de meisjes zaten aan hun stoel gekluisterd. Elien vond de reeks geweldig, alleen de moederdraak... daar had ze wat schrik van.

Tijdens de presentatie kregen we een korte toelichting bij het productieproces van PLAYMOBIL®. Ongelooflijk toch hoe een massa kleine korreltjes plastic omgetoverd worden tot de mooie PLAYMOBIL®-figuurtjes. Na het tekenen, worden mallen gemaakt en dan de aparte onderdeeltjes, tot je een leuk figuurtje krijgt.


Vanaf deze week kunnen fans de afleveringen van Super 4 thuis gewoon naspelen. Met de 16 sets, die vermoedelijk vanaf morgen in de speelgoedwinkels verkrijgbaar zijn, creëer je je eigen fantasiewereld en trek je eropuit met jouw favoriete superheld! Na de presentatie en de lekkere broodjes, doken Elien en Lore in Buskruitland, Koningsland, Technopolis én Sprookjeseiland. De zaal stond vol Super 4 speelsets. En wat vonden ze dat fijn!

Wie nu de grote leider van de Super 4 is? Niet Alex, Ruby Red, Gene of Twinkle. De nieuwe grote leider van Super 4 is Elien! Ze werd fan. Ik vroeg haar welk stuk uit de collectie ze het leukst vindt: de piratenschuilplaats, de verlaten wereld met alien en raptor, de muzikale toren met Twinkle Sterrenglinster, de skyjet, de Kameleon met Gene, de Cleano Robot, de koningstribune met Alex of de meeneemburcht van de Zwarte Baron. Elien moest niet nadenken en koos resoluut voor de kameleon met Gene.  We zullen die goede lieve Sint alvast een mailtje sturen. Dan kan hij er woensdag al eentje opzijleggen voor Elien.


En ondertussen zitten wij niet stil op Buskruitland, want we kregen van PLAYMOBIL® een goodiebag met 2 leuke Super 4-figuurtjes: prinses Leonora en Professor X.
 

 
Meer weten?
http://download.playmobil.com/FunAction/Microsites/Super4/NL/index.php 
http://www.ketnet.be/programma/super-4