In Kasterlee wonen veel kaboutertjes. Eén van hen is Kabouter Spreukelneus. Hij neemt je tijdens een fietszoektocht door Kasterlee mee op z...

Spreukels speuren: zin naar meer!

In Kasterlee wonen veel kaboutertjes. Eén van hen is Kabouter Spreukelneus. Hij neemt je tijdens een fietszoektocht door Kasterlee mee op zoek naar het spreukenraadsel. Kabouters Fleur en Brecht gingen samen met hun kaboutervriendjes Wiebe en Aagje en mama's Inge en Hanneke op tocht.

Eind augustus sprongen de 4 kleine kabouters op hun fiets. Ze hoopten op goed weer en uitdagende opdrachten. Het was best spannend, want ze wisten niet goed wat ze mochten verwachten.


"We werden heel vriendelijk ontvangen bij Toerisme Kasterlee. We kregen er een degelijke uitleg. Die werd ook echt vooral naar de kinderen toe gegeven, wat het ook heel duidelijk maakte dat het een tocht speciaal voor hen was", vertelt mama Inge.


Fietszoektocht 'Spreukels speuren' is een te gekke fietstocht van 8 kilometer voor kinderen van 8 tot 15 jaar. 3 uur waren de 2 gezinnen onderweg, inclusief de pauze bij het Kabouterbos. Ze vonden deze afstand best te doen.  "Het was fijn dat we een tussenstop aan het Kabouterbos bij de ijskar konden houden. Leuke afwisseling met fietsen, opdrachten, rusten, spelen en ijsje. :-)", zegt Fleur.


Hun verwachtingen werden absoluut ingelost. "In het begin was het wel even zoeken hoe we aan de opdrachten moesten beginnen. Maar na de eerste opdracht was alles duidelijk. Er waren veel stoppunten met opdrachten en voor de kindjes was dit ideaal. Voor ons mocht het soms iets langer fietsen zijn tussen de opdrachten", zeggen de sportieve mama's.Deze kabouters zijn geboren en getogen in Kasterlee en kennen de gemeente op hun duimpje. "We ontdekten geen nieuwe plekjes, maar dat stoorde helemaal niet. De zoektocht op zich was sowieso nieuw." Door de opdrachten onderweg op te lossen ga je op zoek naar het spreukenraadsel. "We vonden de zoektocht heel tof en het is een leuke trigger om meer van dat te doen."


Over het algemeen was de zoektocht duidelijk, op enkele uitzonderingen na. "De foto's klopten niet altijd helemaal, doordat er bijvoorbeeld aan een paal al een bordje weggehaald was."'Spreukels speuren' in 5 woorden volgens deze kabouters? Leuk, spannend, cool, afwisselend en zin naar meer. "We hebben ons echt reuze goed geamuseerd. Onze kids zijn niet de grootste fans van fietsen, maar op deze manier kunnen we hen toch motiveren. Zij kijken alvast uit naar de volgende."


Nog tot en met 7 november kan je zelf spreukels gaan speuren in Kasterlee. Een deelnamebrochure kost 4 euro en is te koop bij Toerisme Kasterlee en bij café De Valk, naast de kerk in Kasterlee (gesloten op woensdag en donderdag).Meer weten?