Van 17 oktober tot en met 1 november jaagt Parc Astérix zijn bezoekers opnieuw de stuipen op het lijf met 'Peur sur le Parc'. Sidder...

Proefkonijn gezocht: Griezelen in Parc Astérix

Van 17 oktober tot en met 1 november jaagt Parc Astérix zijn bezoekers opnieuw de stuipen op het lijf met 'Peur sur le Parc'. Sidderen en beven, lachen en brullen met het hele gezin! En misschien mag jij voor Getest op Kinderen mee griezelen?

Parc Astérix ligt 30 kilometer ten noorden van Parijs en is het tweede grootste attractiepark van Frankrijk. Het park combineert 36 attracties en 5 grote shows in 6 themagebieden: de Galliërs, het Romeinse Rijk, het Oude Griekenland, de Vikingen, Door De Jaren Heen en Egypte. Parc Astérix staat garant voor een onvergetelijk avontuur aan boord van de faraoattractie Ozlris of de grote achtbaan Goudurix met 7 loopings, sensationele ervaringen voor de kleine Galliërs met de nieuwe attracties in het bos van Idéfix, en 3 prachtige nieuwe shows in 2015 voor groot en klein!


Van zaterdag 17 oktober tot en met zondag 1 november laat Parc Astérix zich van zijn donkere kant zien. De ingrediënten voor een griezelig dagje Parc Astérix? Een magische show die je de daver op het lijf jaagt, drie spookhuizen die je adem doen stokken, spannend straatspektakel met allerlei monsters en vele behekste attracties.

De ongeziene magische show 'Magna Maleficus' vindt plaats in het Théâtre de Panoramix, enkel tijdens Peur sur le Parc. Deze show zal je de daver op het lijf jagen, wees daar maar zeker van! Dit angstaanjagende personage is, net als zijn vader, een zwarte magiër die de bezoeker in zijn hypnotische handgreep houdt. Een toverspreuk of een vloek... hij beslist voor jou!De drie spookhuizen die je adem zullen doen stokken, zijn:

* La Colère d'Anubus: In het museum Het Toevluchtsoord heeft de inventarisatie van een collectie uit het Oude Egypte enkele misnoegde geesten bevrijd. Niemand weet welke gedaantes ze aannemen wanneer ze uit hun tent worden gelokt. Stap binnen, maar wees op je hoede! Betreden op eigen risico.
* Mission Perdue: Vertrek op expeditie tussen de sterren en ga op zoek naar de vermiste bemanningsleden op een onbekende planeet. Ontmoet de derde soort. 
* La Maison de la Peur: Dr. Cérébrus, psychiater en alchemist wanneer het hem uitkomt, hypnotiseert moedige durfallen en neemt hen mee op sleeptouw tijdens dit initiatieparcours. Vampiers, levende doden en andere vreemde gedrochten zijn je grootste nachtmerrie! (vanaf 16 jaar)


Ook het spannende straatspektakel wordt huiveringwekkend. Spoken, heksen en kwade geesten komen samen... Let op voor obscure ontmoetingen! Door de straten sluimeren angstwekkende personages, bizarre schepsels en allerhande reusachtige beesten. Hier steekt niemand onbevreesd over.
 


Afgrijselijke heksen spreken op Allerheiligen een vloek uit over enkele attracties in Parc Astérix: 
* grappige monsters voor de kleine Galliërs: in het bos van Idéfix volgen de kleine Galliërs een parcours met 'lieve' monsters. Ook de kleinste Galliërs gaan dus helemaal op in het verhaal van de druïden, Romeinen en Galliërs. 
* 3D-film voor het hele gezin: Parc Astérix stelt de nieuwe 3D-film voor.
* Le Chemin des Sorciers: Als gevolg van een vreselijke vloek snelt de Nationale 7 als een trein en neemt je mee aan boord van zijn oude karren voor een tocht boordevol obstakels, tovenaars en pompoenen.
* Le Transdémonium: Fantomen en geesten dwalen rond in de gangen en jagen de grootste angsthazen de daver op het lijf.
* Les Chaudrons Infernaux: De helleketel gaat hevig tekeer, maar gelukkig bent u hier niet alleen. Ook andere wezens doorkruisen deze duisternis.Wanneer op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober de avond valt, houden jong en oud de adem in voor de unieke nocturne. De internationale gezelschappen LES COMMANDOS PERCUS en DEABRU BELTZAK brengen dan een ongeziene muziekshow met choreografieën, street art en pyrotechniek. Ja kan dan ook genieten van de licht- en klankshow op de tempel van Ozlris. 

Getest op Kinderen zkt een stoer proefkonijn dat niet bang is voor geesten, monsters, spoken, heksen en fantomen. Ben jij een durfal? En zou je het leuk vinden om in Parc Astérix te huiveren? Stel je gezin dan snel kandidaat. We sturen op zaterdag 17 oktober één gezin naar Parc Astérix om Peur sur le Parc in primeur te gaan ontdekken. Vermeld jullie namen, leeftijden en vertel wat je zo fijn vindt aan Halloween. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Reageren kan tot en met woensdag 30 september.


Van 17 tot en met 1 november is het park geopend van 10 tot 18 uur. Op 17, 24 en 29 oktober is het park open van 10 tot 22 uur. Koop vandaag je ticket al online en betaal 38 euro per volwassene en 35 euro voor kinderen van 3 tot 11 jaar. Ga je liever naar de nocturnes op 30 en 31 oktober? Dat kan van 18 uur tot middernacht voor 37 euro per persoon.


Meer weten?
www.parcasterix.fr/peur-­‐sur-­‐le-­‐par


Foto's?
Parc Astérix