De ‘Vlaamse veldloopweek voor scholen’ geeft traditioneel het startschot van het nieuwe schoolsportjaar. Misschien lopen jouw kinderen de ko...

Het schoolsportjaar inlopen

De ‘Vlaamse veldloopweek voor scholen’ geeft traditioneel het startschot van het nieuwe schoolsportjaar. Misschien lopen jouw kinderen de komende week ook hun benen van onder hun lijf?

De 26ste editie vorig jaar was een recordeditie: 236 000 leerlingen, vertegenwoordigd door 2 562 scholen (70% van de Vlaamse scholen!), namen deel. Dit jaar overtreffen de inschrijvingen alle cijfers van de vorige edities. Dit initiatief brengt zoveel jongeren letterlijk op de been. Het is het grootste schoolsportevenement van Vlaanderen. Nu woensdag 23 september geeft Eline Berings, het gezicht van deze 27ste editie, het startschot in pilootgemeente Zottegem.Centraal staat de grote toegankelijkheid voor alle leerlingen. Elke leerling, ongeacht zijn of haar beperking, kan deelnemen aan het veldloopgebeuren. Het is een feest voor iedereen! Daarnaast is het een blijvende bekommernis om een kwaliteitsvolle organisatie aan te bieden. Dit is de beste garantie voor het succes van de Vlaamse Veldloopweek in de toekomst. 


Deze Vlaamse Veldloopweek is een initiatief van de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) en Bloso in nauwe samenwerking met de gemeentebesturen, de sportdiensten, het Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid (ISB) en de Vlaamse Atletiekliga (VAL). Dit initiatief wordt logistiek ondersteund door Brantano en het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT). 

Doen jouw kinderen deze week ook mee?Meer weten?
www.vlaamseveldloopweek.be

Foto's?
Stichting Vlaamse Schoolsport