Eén op zes Belgen draagt geen gordel in de wagen. Bestuurders, maar vooral ook passagiers dragen nog te vaak geen gordel. Om ouders én kinde...

Gordels om? Respect!

Eén op zes Belgen draagt geen gordel in de wagen. Bestuurders, maar vooral ook passagiers dragen nog te vaak geen gordel. Om ouders én kinderen bewuster te maken van het belang van de gordel, zijn Zeppe & Zikki de mascottes van de nieuwste gordelcampagne ‘Riem Team’. 


Wij zijn bijna altijd met de fietskar op stap, maar de weinige keren dat we de auto nemen, doen we altijd onze gordels aan. Toch zien we nog vaak kinderen op de achterbank zitten zonder gordel, Ze zitten op hun knieën om naar achter te kijken, ze kruipen heen en weer en soms hangen ze tot aan hun middel uit het raam. Gevaarlijk! Met je gordel aan heb je dubbel zo veel overlevingskans bij een ongeval. Om iedereen te overtuigen om zich vast te klikken, zijn Zeppe & Zikki de hele maand augustus samen met VAB het Riem Team. Ze roepen alle kinderen op om de gordel te dragen. Misschien heb je Stripe & Turtlemans al op de borden langs de snelwegen gezien? Of misschien zag je ze al op VTMKZOOM?

De conversatie tussen Zeppe en Zikki zou er zo eentje tussen Elien en mij kunnen zijn:
"Waarom moet je altijd je riem aandoen?"
"Omdat dat veilig is!"
"En waarom nog?"

"Om te voorkomen dat je bij een ongeval uit de auto wordt geslingerd."
"En waarom nog?"
"Omdat het uw leven kan reddeuh."
"En waarom noooog?"
"Omdat... euh..."
"Omdat als je de riem niet aandoet straks dan zakt uw broek af!" 
Nog tot maandag 7 september kan je hier mee in het Riem Team stappen. Zeppe & Zikki dagen je uit voor de gordelquiz. Je maakt kans op één van de 50 Zeppe & Zikki megaleuke luisterboeken of op één van de 10 zalige weekendjes weg!


Meer weten?
http://zeppezikki.be
https://www.facebook.com/zeppezikki?ref=hl

Foto's?
Medialaan