Denken je kinderen dat melk in de fabriek gemaakt wordt? Dan is het tijd om het land op te trekken. Dat kan nu morgen tijdens de Dag van ...

Doe-tip: Dag van de Landbouw

Denken je kinderen dat melk in de fabriek gemaakt wordt? Dan is het tijd om het land op te trekken. Dat kan nu morgen tijdens de Dag van de Landbouw.

Jaarlijks organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden samen de Dag van de Landbouw, dit jaar al voor de 33ste keer. Trek morgen, zondag 20 september, je laarzen aan en neem een kijkje achter de schermen van de hedendaagse land- en tuinbouw. Verschillende boerderijen in heel Vlaanderen doen de deuren open. 

Ontdek de verschillende productieprocessen, de manier van leven op een landbouwbedrijf, de hedendaagse methoden, ... Bij 47 boerenfamilies ben je morgen welkom. Je krijgt er een rondleiding van de buur, kan er met de tractor rijden, proeven van alle lekkernijen, springen op het springkasteel, deelnemen aan de kleurwedstrijd, een koe melken, ...


"Het begint bij ons. Hier kruiden wij jullie patatjes en groenten met liefde. Hier waken wij dag en nacht over de kwaliteit van je vlees. Hier laten wij de bloemen bloeien waarmee je mama verrast op onverwachte momenten."
 
Land- en tuinbouwers zorgen voor een immense verscheidenheid aan producten, daar twijfelt niemand nog aan. Zij steken heel wat werk in ons dagelijks voedsel. Al het lekkers dat we in de winkel vinden om een gezonde maaltijd mee te bereiden. De landbouwers en tuinders waken over de kwaliteit van hun en dus onze producten, dragen zorg voor het landschap, verwelkomen recreanten ... Je zou versteld staan waarvan je allemaal kan genieten dankzij onze land- en tuinbouwers. Wil je weten waar en hoe het allemaal begint? Kies, samen met je kinderen, uit de ruime waaier aan Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven en ontdek het zelf.


Meer weten?