Voor drie studenten uit Mechelen gaat een droom in vervulling: vanaf nu liggen de sport- en vrijetijdsschoenen die ze bedacht hebben in de w...

DETO 2DARY: nieuwe sport- en vrijetijdsschoen

Voor drie studenten uit Mechelen gaat een droom in vervulling: vanaf nu liggen de sport- en vrijetijdsschoenen die ze bedacht hebben in de winkel. Hiermee krijgt hun  eindwerk aan de COLOMAplus school een heel bijzondere uitloper. 


Geïnspireerd door het DETO-ontwerp realiseerde Iraïs Voets een turnpantoffel die perfect geschikt is om te sporten. Karina Vanlangendonck en Septian Harie-Pryatna ontwierpen een trendy light weight vrijetijdsschoen voor dames en heren. Na de DETO turnpantoffel die furore maakt in basisscholen, mag je de DETO 2DARY nu al een succes in middelbare scholen noemen.
 

Iraïs, Karina en Septian treden in het voetspoor van Tom Daems en Dennis Duchesne. De twee leraren lichamelijke opvoeding gaven 2 jaar geleden gehoor aan de verzuchtingen van jonge kinderen en hun ouders door de creatie van een turnpantoffel die de voeten een betere ondersteuning biedt dan de klassieke witte turnpantoffel. Deze DETO-turnpantoffels worden op dit moment volop uitgetest voor Getest op Kinderen. Binnenkort meer hierover...Tom en Dennis kregen het voorbije jaar echter geregeld de vraag waarom DETO zich uitsluitend tot kinderen in het lager onderwijs richt. Ook jongeren in het secundair onderwijs sporten namelijk vaak met minder kwalitatieve schoenen. Dit bracht hen op het idee om een speciale opdracht te organiseren voor de studenten ‘Publiciteit & Design’ aan de COLOMAplus school in Mechelen waar Tom lichamelijke opvoeding onderwijst. Uit alle leerlingen werden enkele winnaars gekozen die voor Dennis en Tom de beste sporttechnische en de beste vrijetijdsschoen hebben bedacht. 

 

De eerste reacties op de sporttechnische schoen, de DETO 2DARY, zijn overweldigend. Het ziet er naar uit dat die net als de DETO turnpantoffel een succesverhaal wordt. Want de vertrouwde turnpantoffel, zoals de meesten van ons die kennen en zelf gedragen hebben, is inmiddels bijna uit de sportzalen van de basisscholen verdwenen. Podologen raden voor de turnlessen en sport op school schoenen aan die de enkel beter ondersteunt.


De opdracht van Dennis en Tom bestond er ook in om de beste vrijetijdsschoen voor dames en heren te realiseren. Karina en Septian, de winnaars van deze opdracht, maakten een hippe light weight schoen met een hedendaagse karakteristiek print.Deze nieuwe generatie DETO turnpantoffels heeft sinds de lancering in België in 2013 niet minder dan 73 000 ouders en kinderen overtuigd. Inmiddels is ook Nederland overstag gegaan. Verwacht wordt dat de nieuwe light weight DETO vrijetijdsschoen mede dankzij zijn economisch verantwoorde prijs van € 39,95 de markt zal weten te veroveren. 


DETO 2DARY is nu verkrijgbaar in alle Brantano-winkels en via de webshop http://detoturnpantoffel.be/


Meer weten? 

Foto's?
Brantano, www.brantano.be