Nog een goede week en het schooljaar is weer begonnen. Hebben jullie het boodschappenlijstje al gekregen? Of moet dat nog komen? Er zullen o...

Proefkonijn gezocht: DETO-turnpantoffels

Nog een goede week en het schooljaar is weer begonnen. Hebben jullie het boodschappenlijstje al gekregen? Of moet dat nog komen? Er zullen ongetwijfeld turnpantoffels opstaan.

Het einde van de vakantie komt dichterbij. Schoolspullen worden bij elkaar gezocht, boekentassen klaargezet. Ook nieuwe turnpantoffels horen daarbij.


Ken je de klassieke witte turnpantoffel nog? Je droeg hem ongetwijfeld zelf in je kinderjaren? En misschien dragen je kinderen deze pantoffels ook in de turnles? Ze zijn een halve eeuw geleden ontworpen met het oog op turnen op toestellen. De turnoefeningen op school zijn sindsdien geƫvolueerd, maar de turnpantoffels niet. Ze geven niet meer de vereiste steun voor de huidige sportactiviteiten in de turnzaal.
Daarom bedachten turnleerkrachten Tom en Dennis een uitstekend alternatief: de DETO turnpantoffel. Dit is een betaalbare turnschoen die beter aangepast is aan de voeten van opgroeiende kinderen en geschikt is voor de turnlessen zoals die vandaag gegeven worden.  

Dennis Duchesne en Tom Daems, turnleraren die de DETO ontworpen: “Jaar na jaar opnieuw hoorden we leerlingen klagen over dezelfde problemen bij het dragen van de traditionele turnpantoffel. Met de ontwikkeling van de DETO probeerden we voor elk van deze klachten een oplossing te zoeken en groeiende kindervoeten wat meer comfort, demping en steun te bieden tijdens de turnles.


Ondertussen beveelt de Federatie van Belgische Podologen de schoen aan en reageren ook ouders en scholen enthousiast. Deze DETO is gemaakt uit stevig canvas, biedt ondersteuning bij elke sport en laat de voetjes voldoende ademen. De turnpantoffel is uitermate geschikt voor de gymlessen in de turnzaal, want:
* de DETO turnpantoffel sluit dankzij een handige kleefstrook veel beter aan dan de elastieken sluiting van een klassieke turnpantoffel.
*  de DETO turnpantoffel sluit dankzij een handige kleefstrook veel beter aan dan de elastieken sluiting van een klassieke turnpantoffel.
* de niet-indrukbare hielomsluiting zorgt ervoor dat de hiel voldoende steun krijgt. Dit zorgt dan weer voor extra stabiliteit bij het sporten.
* de zool van de DETO turnpantoffel buigt op de juiste plaats (de tenen), in tegenstelling tot de klassieke turnpantoffel.
* de turnpantoffel groeit mee met de voeten. Een uitknipbaar kussentje aan de hiel zorgt ervoor dat je ze twee schoenmaten kan dragen.
* de binnenzool is makkelijk uitneembaar. Ideaal om op maat gemaakte zolen in te leggen.
* een EVA inlegzooltje zorgt voor extra demping.
* een goede houding is van groot belang voor de groeiende voet. Deze turnpantoffel zorgt daarom voor voldoende ondersteuning van de voetboog.
* dankzij de getekende rups leren kids al spelend het verschil tussen links en rechts.


Getest op Kinderen zkt een proefkonijn dat graag turnt. Is turnen jouw lievelingsvak en zie je dat wel zitten met een paar witte DETO-turnpantoffels? Stel je dan snel kandidaat. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Vermeld je naam, leeftijd en schoenmaat. Vertel ook even welke turnoefening jij het allerliefst doet. Reageren kan tot en met vrijdag 28 augustus.

DETO is exclusief verkrijgbaar bij Brantano, zowel online als in alle Brantano winkels. De prijs van de basisversie bedraagt €14,95 en is verkrijgbaar vanaf maat 21/22 tot en met maat 41/42. Je kan kiezen voor verschillende kleurtjes afwerking: wit, groen, blauw of roze. Voor de veterversie betaal je €19,95 en deze is verkrijgbaar vanaf maat 36 tot en met maat 46. Mama en papa? Jullie kunnen dus lekker meeturnen!


Meer info?
http://detoturnpantoffel.be