Een nieuwe drama queen is geboren! Suzy D. in de puree is deel 1 in de nieuwe supergrappige meidenserie Suzy D. In Engeland zijn er al 10 0...

Nieuwe drama queen: Liezelot

Een nieuwe drama queen is geboren! Suzy D. in de puree is deel 1 in de nieuwe supergrappige meidenserie Suzy D. In Engeland zijn er al 10 000 exemplaren verkocht van dit boek, in Vlaanderen ligt hij nu in de winkel. Dramaqueen Liezelot maakte kennis met Suzy D.

Ik, Suzy Dilletjes (nee, niét Billetjes) trek rampen aan als een magneet. Zo heb ik mezelf onsterfelijk belachelijk gemaakt bij de voetbalwedstrijd van mijn vriendje Danny. En mijn zus wil dat ik op haar bruiloft een limegroene jurk aantrek. Over voor gek staan gesproken! En dan nog iets: er zit een nieuwe jongen in mijn klas en hélp, wat is hij sexy! Als ik te lang in zijn ogen kijk, ga ik nog domme dingen doen... Gelukkig is mijn beste vriendin Mirthe er ook nog!

Suzy D. is hilarisch en heel herkenbaar voor meisjes van 11 tot en met 15 jaar. Liezelot (13 jaar) mocht het boek voor Getest op Kinderen ontdekken.Liezelot is geen boekenwurm, maar probeert per jaar toch zo'n 3 à 4 dikke boeken te lezen. Ze was onmiddellijk gecharmeerd door het boek. De kaft deed haar direct zin krijgen om te beginnen met lezen. En dat deed ze... Liezelot deed er ongeveer 2 weken over om Suzy D. uit te lezen.

"Ik heb erg hard genoten van het boek, omdat er veel leuke en grappige stukjes in voorkwamen. Ik kende de reeks van Suzy D. nog niet, maar nu ik weet dat die bestaat, wil ik er nog wel eens een paar boeken van zoeken en dan ook lezen."


Het leukste personage uit het boek? Dat was Mirthe! Waarom? "Omdat ik er mezelf ook wel een beetje in kan vinden. Ze is ook heel grappig. Als ik me haar voorstelde in mijn hoofd zoals ze werd beschreven, vond ik ze ook wel lief en aardig. Ik vond dat elk personage goed werd beschreven zodat ik me het helemaal kon voorstellen en zo ook kon inleven in het boek. Het is ook mooi geschreven. Het enige jammere was dat de hoofdstukken geen titel hadden, maar gewoon werden aangeduid met een getal."

Liezelot zal het boek zeker aanprijzen aan haar vriendinnen. "Zoals er op de kaft staat: het is een echt meidenmagazine. Het is dus echt wel een aanrader voor mijn vriendinnen, maar ook voor andere meisjes van mijn leeftijd. Iedereen zal zich wel in een personage uit het boek kunnen vinden. Het boek is precies gebaseerd op ons leven. En ik? Ik ga het boek ook nog wel eens lezen, omdat het leuk en grappig was. En omdat het op sommige momenten ook wel erg was. Het lezen bracht verschillende gevoelens los en dat is wat ik leuk vind aan een boek."

Wil je graag zelf lezen hoeveel er op korte tijd kan mislopen in het leven van een puber? Haal dan Suzy D. in huis.


SUZY D. IN DE PUREE
Karen Saunders
11-15 jaar
14,99 euro
http://www.uitgeverijdefontein.nl/kinderboeken/boek/suzy-d-in-de-puree/