In het dorpje Han-sur-Lesse, de toegangspoort tot de Ardennen, op nauwelijks een uur van Brussel, schuilt een van de beroemdste grotten ...

Proefkonijn gezocht: de Grotten van Han

In het dorpje Han-sur-Lesse, de toegangspoort tot de Ardennen, op nauwelijks een uur van Brussel, schuilt een van de beroemdste grotten van ons continent, de Grot van Han. De Grot, het Wildpark en het Domein vormen het decor voor een fijne dag.


De Grot van Han is uitzonderlijk vanwege de schoonheid van haar kalkafzettingen en haar immense zalen, die het werk zijn van de Lesse, de rivier die helemaal door de kalkrots stroomt. Dit mysterieuze netwerk heeft nog steeds niet alle geheimen prijsgegeven. Hoor het gewelf vibreren tijdens het klank- en lichtspel en bewonder de weerkaatsing van de weelderige draperieën in een magische spiegel: het water van de Lesse. En op de grote loopbrug, enkele meters boven de rivier, word je verrast door de echo van het kanonschot dat wordt afgevuurd aan de uitgang van de Grot.


Op het massief boven de Grot en in de oude, droge vallei van de Lesse, ligt een park van 250 hectare ongerepte natuur. Daar is het Wildpark waar je de fauna van onze streken in haar natuurlijke omgeving kunt ontdekken. Te voet of met de Safari car gaat je op avontuur in deze rustige omgeving. Beleef een reis doorheen de tijd en ontdek de vele diersoorten die leven of geleefd hebben in onze regio in hun natuurlijke habitat. Het Wildpark is trouwens het enige park in België waar je de Europese ‘big five’ kan zien: de wolf, de bruine beer, de lynx, de Europese bizon en de veelvraat. Het wildpark telt verschillende adembenemende uitzichten en een hele bijzondere flora.De interactieve tentoonstelling, PrehistoHan, laat je de prehistorie van de Grotten van Han herbeleven. In het museum ‘Han van weleer’ beleef je het dagelijkse leven van de inwoners van het landelijke Han, 100 jaar geleden. 

De afgelopen 250 jaar kreeg de Grot van Han 20 miljoen bezoekers over de vloer. De 3 sterren van de groene Michelingids zijn dus dik verdiend! Benieuwd? Getest op Kinderen zkt een gezin om de Grotten van Han te ontdekken. Houden jullie van mysterie, archeologie, wilde dieren én ongerepte natuur? Stel je dan snel kandidaat! Vermeld jullie namen en leeftijd en vertel met welk wild dier je graag oog in oog zou staan. Deelnemen kan tot en met donderdag 20 augustus.
Meer info?
http://www.grotte-de-han.be


Foto's?

De Grotten van Han