Attractiepark Toverland in Sevenum (Nederland) startte in 2001 als overdekte speeltuin en groeide ondertussen uit tot een knap themapark. H...

Een magische dag in Toverland

Attractiepark Toverland in Sevenum (Nederland) startte in 2001 als overdekte speeltuin en groeide ondertussen uit tot een knap themapark. Het groeiende succes werd al meermaals beloond door de bezoekers: Toverland werd uitgeroepen tot het beste uitje van Nederland en sleepte vorig jaar de award voor beste attractiepark in de wacht. Getest op Kinderen stuurde een testgezin naar Toverland voor een magische dag.

Klaas (bijna 6 jaar), Nelle (4 jaar), mama Inge en papa Dirk zijn fervente pretparkbezoekers. Toch was het voor hen de eerste keer dat ze Toverland bezochten. "We hadden er al vaak over gehoord, maar het leek ons een park voor iets grotere kindjes. Nu Klaas de kaap van 1m20 bereikt heeft en Nelle die van 1 meter, was het toch de moment bij uitstek om onszelf richting Toverland te laten toveren. En of we betoverd waren!"


"Het park ligt niet zo ver van de snelweg Eindhoven –Venlo, nog zo’n 15 kilometer voor Venlo moet je de afrit nemen en dan sta je binnen 5 minuten aan de parking van het pretpark: een heel gemakkelijke en snelle route!  Bij aankomst stond er al een lange rij aan de ingang. Eventjes schrokken we van deze drukte, maar dat kwam omdat de deuren nog niet open waren. Het park opent om 10 uur, de kassa’s om 9u55. Dat is laat, maar het gaat best wel vlot. Alle kassa's waren open. De mensen met abo’s gaan ook langs daar binnen, de mensen met een e-ticket worden langs een andere weg omgeleid."


Eens je de kassa en ticketcontrole voorbij bent, kom je direct in de magische wereld, het Land van Toos. Daar ontdek je of je zelf over magische krachten beschikt. Meer dan 10 overdekte attracties betoveren je hier. "Het Land van Toos deed me denken aan Plopsa Indoor. Anders ingedeeld en versierd, maar toch, qua grootte en aantal attracties zeer overeenstemmend. Nelle en Klaas wilden direct richting de binnenachtbaan. Tja, dat heb je met durfalletjes. Nadien volgden nog de waterglijbaan, de koffiekopjes en dan gingen we op zoektocht naar de rest van het park."


"Een heel mooie mysterieuze tussengang leidde ons naar het Magic Forest." Avonturiers kunnen hun behendigheid er uittesten. Je klimt er door metershoge touwbruggen of verbreekt de allersnelste tijd in de bobbaan. Even afkoelen van al die spanning kan in de boomstammenwildwaterbaan.


"En daar stond die dan: de Blitz Bahn… dé nieuwe attractie van dit seizoen, een elektrisch geleide rodelbaan. Bij het betreden van de wachtrij stond als wachttijd 30 minuten aangegeven, maar dat hebben we naar ons gevoel niet moeten aanschuiven. Het ging niet alleen vlotter, de wachtrij was ook op zo’n leuke manier aangekleed dat er na elk hoekje wel weer wat anders te zien en te beleven valt! Dus voor we het zelf goed en wel doorhadden was het onze beurt. En of de Blitz Bahn blits was! De kindjes vonden het geweldig om zo door de bochten te scheuren (en mama en papa ook!)." En omdat de Blitz Bahn zo indrukwekkend was, deden ze het op het einde van de dag nog eens over."Na die heerlijk snelle rit, besloten we eerst naar buiten te gaan, zolang het droog was.

En wat zagen we daar? De Dwervelwind. Een achtbaan waarbij de bakjes rond hun as draaien eens je de dolle rit begonnen bent. Het concept lijkt sterk op Dizz van Bobbejaanland en Wicky ride van Plopsaland. De wachtrij voerde je langs een mooi wandelpad tot aan het gebouw. Trapje op en je bent er bijna. Eens binnen kon je weer genieten van de mooie aankleding, die perfect bij de 8-baan past. En wat vonden we hier nu zo leuk aan? Daar waar Nelle in geen enkel ander park deze attractie al mag betreden mocht ze dat hier al wel! En blij dat ze was. Klaas mocht alleen zitten, en fier dat hij was! Het was een dwervelende, dolle rit, die we later nog eens herhaald hebben."


Na al die dolle ritten, vonden mama en papa dat het tijd was voor een eerste rustpauze. Terwijl de kindjes in de speeltuin speelden en een aantal rustige attracties ontdekten, genoten mama en papa van een drankje met een hapje. "Het was betaalbaar. Toverland biedt promoties aan waarbij een koffie of thee naar keuze in combinatie met een ‘gebakje’ naar keuze maar 3,50 euro kost. Dit gebakje was dan een muffin, donut, appelflap of koffiekoek. Prijs-kwaliteit prima, lekkere koffie, frisse en verse muffin.  Vlotte bediening en vriendelijk personeel."De volgende attractie die op de planning stond was de Djengu River, een wildwaterbaan met banden. Ook hier was de aankleding weer af! "Eventjes ging je in het duister een trap op, maar eens boven en hoekje om kwam je weer in een droomwereld terecht. De waterbaan is een leuke baan, waar je niet te nat uitkomt. 1 waterelement werkte niet, maar we vermoeden dat ze dit zelf kunnen afzetten in functie van het weer. Het was zo’n grote douche waar je onder kan komen, als je pech hebt. Ook deze waterbaan hebben we nadien nog eens herhaald… leuk dus! En ook tijdens de rit kwam het thema regelmatig terug."In Troy-area waan je je in het Oude Griekse Rijk. Je stapt er een wereld van mythen en heroïsche verhalen binnen. Ervaar gewichtloosheid in waterschipschommel Scorpios of geniet van een rit door het prachtige landschap bij de paarden van Ithaka. Zou Klaas op Troy durven? De hoogste, snelste én langste houten achtbaan van de Benelux! Natuurlijk! "Het deed ons allemaal denken aan Joris en de Draak van de Efteling, maar ze ging sneller, véél sneller en ze botterde minder. Klaas vond hem geweldig oké en is er later nog eens mee in geweest. Mama is een durfal, maar hier heeft de menigte toch wel gehoord dat ze erin zat! Intussen ging de papa met Nelle op de paardjes. Een leuke elektrische paardenbaan. De wachtrij gaat fijn vooruit en de baan is ook lang genoeg en mooi aangekleed."


Na de supersnelle rit op Troy had mama honger, véél honger. Ze kochten een Turkse pizza voor 3,25 euro. "En of het een pizza was! Het was een Turkse pizza die werd verwarmd en waarop dan een massa aan verse rauwkost werd gelegd… met nog extra tomaat, komkommer en radijsjes. Dit kwam dan als een wrap in het bijhorende doosje … zo dik belegd dat het er maar net inpaste. Voor die prijs????? Een topper! Papa ging er ook direct eentje halen en Nelle en Klaas maar meesmullen, want alleen kregen we hem niet op!""Verder hebben Klaas en Nelle zich nog geweldig geamuseerd in al de verschillende speeltuintjes: zowel binnen als buiten. Klimtorens, glijbanen, waterspelen, schommels, wippen, hangbruggen, … Te veel om op te noemen."  Terwijl papa met de kindjes in de speeltuin zat, kon mama het niet laten. Ze ging snel naar de achtbaan met de motors, want daar moet je 1m40 voor zijn. "Wat een leuke baan! Je lijkt echt op een motor te zitten en als je vertrekt dan sta je 20 meter verder even stil om dan ‘afgeschoten’ te worden richting de bochten, geen loopings, maar dat hoeft ook niet in dit concept.  Een heel leuke baan, vlot in aanschuiven, leuke lengte en comfortabel." Nog 20 centimeter groeien en Klaas zal z'n mama ongetwijfeld vergezellen!Na al die spanning kan je even bijkomen bij één van de shows: de vrolijke Toos Tovershow, de fonteinen of de spectaculaire zomershow 'The Magic Goblet'. "In de namiddag genoten we van de buitenshow: hoogspringers met het hoogste platform op 25 meter (!). En neen, het waren niet gewoon een paar sprongetjes! Ze wisten er een mooi verhaal rond te maken, zodat het echt een leuke show werd!  We hebben goed gelachen en ook van 'oooooooooh' en 'aaaaaaaaaaah' en 'oooooooooeeeeee' gehoord. Binnen is er ook een aantal keer per dag een show, voor de kleinsten: de show van Toos. Nelle en Klaas vonden hem best oké, maar alleen Nelle wilde met  hen op de foto."

 

Met al die spanning en adrenaline in je lijf, moet je natuurlijk ook af en toe naar het toilet... "Waar we ook gingen, we vonden ze altijd proper en netjes.  Er is ook een opvolgsysteem voor het reinigen van de toiletten."


Helemaal op het einde van deze waanzinnige dag, mochten de kindjes nog één laatste attractie uitkiezen. "Het werd de Blitz Bahn. Er stond aangegeven dat de wachttijd 35 minuten bedroeg, maar ook nu was die weer korter. Hoewel het al 17u40 was, konden we nog aanschuiven. Rond 18u05 was het aan ons. Zelfs na ons waren er nog mensen aan het wachten, en ook zij mochten de attractie nog in. Dus ook al is het park open tot 18 uur, de wachtrij bleef lang genoeg open en de mensen die erin stonden kregen ook nog de kans om hun rit te beleven. Dat hebben we in andere parken al meermaals anders geweten. Als het park sluit om 18 uur, sluiten de attracties achteraan al om 17u30. Maar niet in Toverland!"


"Welke score geven wij dit park? Voor ons verdienen ze een 8,5 op 10. Perfectie bestaat niet natuurlijk, maar wij vonden het geweldig:
* leuke attracties, voor groot en klein
* kleine durfalletjes mogen al snel de attracties betreden (voor ons ideaal!)
* hele mooie aankleding, mooie groenvoorziening
* netjes, veel waterpartijtjes, mooie afwisselen gezichten
* leuke aankleding in functie van het thema
* vriendelijk personeel (kassa, attracties, horeca, parking, ...)
* niet al te groot, waardoor de kindjes ook niet snel moe worden, omdat ze geen lange afstanden moeten stappen
* nette, goed aangelegde parking én duidelijk"


Deze familie heeft nu nog een abonnement lopen in een ander pretpark. Maar van zodra dat seizoen voorbij is, nemen ze er direct eentje van Toverland. "Weet je wat misschien nog het allerleukste is aan dit attractiepark? Toverland is het hele jaar geopend! In het zomerseizoen is het hele park open. In het winterseizoen zijn het Land van Toos en Magic Forest open, en in de kerstvakantie is daarnaast ook het Troy area open!

 
Zelf zin gekregen in Toverland? Kinderen kleiner dan 90 centimeter mogen gratis binnen. Voor een regulier Ticket Zomer voor volwassenen en kinderen van 1m20 betaal je 26 euro (online 23,50 euro). Kinderen tussen 90 cm en 120 cm betalen in de zomer 16,50 euro (online 16 euro). Het voordeel van online tickets kopen? Het is goedkoper én je raakt vlotter binnen. Een abonnement kost 74 euro voor groter dan 1m20 en 54 euro voor kinderen tussen 90 cm en 120 cm. "Voor de parking is er jammer genoeg geen abonnement. Je kan wel aan een voordelig tarief parkeren. 5 euro in plaats van 7 euro."

Op zaterdag 10 oktober viert de Gezinsbond een magische gezinsdag in Toverland. Ben je lid van de Gezinsbond? Dan betaal je als vanaf 1m20 slechts 17 euro en tussen 90 cm en 120 cm 9 euro. Meer informatie over deze gezinsdag vind je hier.

En wist je dat je pretparktickets ook voordeliger kan aankopen bij Dreamland? Dat kan het hele jaar door, maar tot 5 september loopt nog een extra voordelige actie. Vanaf 1m20 betaal je 19,50 euro. Deze tickets zijn geldig tot en met 13 oktober. Hier lees je er alles over.


Meer info?