Beginnende lezers kunnen de korte Suske en Wiske-stripjes die een leuk mopje vertellen helemaal zelf lezen. Een hele leuke ondersteuning bij...

Zelf stripmopjes lezen

Beginnende lezers kunnen de korte Suske en Wiske-stripjes die een leuk mopje vertellen helemaal zelf lezen. Een hele leuke ondersteuning bij het leren lezen. Vond Loes dat ook?

Eerste lezertjes concentreren zich vaak op het verwoorden van wat er geschreven staat en begrijpen daardoor niet altijd de inhoud van het verhaal. Het getekende stripverhaal is dan een enorme hulp. Zo zijn deze eenvoudige strip-mopjes van Suske en Wiske een hele leuke ondersteuning bij het leren lezen. Het boekje dat Loes voor ons mocht testen, was er eentje geschreven op AVI-leesniveau 3. In het alternatief AVI-leesniveau komt dit overeen met niveau E3-M4.Mama Leen vertelt. 

"Voor ons Loes het boekje begon te lezen, bladerde ze er eens vluchtig door om te weten wat haar te wachten stond. Een goedkeurende blik gaf al prijs dat ze het een leuk boekje zou vinden."


"Loes zit in het eerste leerjaar en kon vlot het boekje zelfstandig lezen. Ze las het boekje in één keer uit op een kwartiertje tijd. Het is een stevige kaft waardoor het boekje goed in de hand ligt, het is geen al te groot formaat (19 x 19 cm), de lay-out zit goed, de tekening zijn mooi, maar niet te druk."


En de mopjes? Die waren meestal grappig, maar niet altijd.
"Loesje genoot van de soms grappige mopjes. Al vond ze niet elk mopje even grappig. Het allerleukste mopje was het mopje met 'de vis' en 'op slot'. Een mopje dat ze al snel aan haar broers vertelde."


Loes gaat het boekje niet meteen terug lezen, maar ze wil het wel graag aan haar vriendjes van de klas uitlenen. Zo kunnen zij het boekje ook een keertje lezen en genieten van de mopjes. Ideale vakantielectuur!
SUSKE EN WISKE LEUKE STRIPMOPJES OM ZELF TE LEZEN
 
Willy Vandersteen 
+ 7 jaar 
7,99 euro 
http://www.wpg.be/manteau/leuke-stripmopjes-om-zelf-te-lezen-avi-3