' Wat gaan we vandaag eten ?' ' Eikes, wat is dat ?' ' Dat lust ik niet zenne .' ' Ik heb geen honger. '  H...

Tafelklets!

'Wat gaan we vandaag eten?' 'Eikes, wat is dat?' 'Dat lust ik niet zenne.' 'Ik heb geen honger.
Het is niet altijd even gezellig aan tafel. Tafelklets! maakt je eten niet lekkerder, maar gezelliger wordt het wel. Beloofd!


De kletsserie van Gezinnig, ik had er nog nooit van gehoord. Maar wat ben ik blij dat ik deze reeks heb leren kennen. Naast Tafelklets bestaan ook Slaapklets, Relaxklets, Kletsboek, Familieklets en Tienerklets. Het concept? Gezellig kletsen met je kinderen over vanalles en nog wat! Getest op Kinderen mocht 2 kletsboekjes uittesten.

Tafelklets! is een nieuwe titel in de kletsserie. Het is een kletsboek voor kleine en grote eters vanaf 4 jaar om aandacht te geven aan elkaar én aan de maaltijd. De vragen en opdrachten zorgen voor vrolijkheid en verrassende gesprekken aan tafel.


Bij Kristin wordt er aan tafel vaak gezeurd over het eten. Warre (4 jaar) is een goede en enthousiaste eter, maar vaak vervallen mama Kristin en papa Bram bij hem in het voortdurend aanwijzingen te geven in netheid. Tuur (3 jaar) is een echte rebel, het avondeten lijkt voor hem het moment om te protesteren. Zijn bordje blijft dan ook vaak onaangeroerd. Ideale omstandigheden om het boek uit te testen dus! Eten de jongens hun bordjes voortaan wel leeg?


Iedere bladzijde vertegenwoordigt een dag. Bovenaan noteer je de datum en de dag. Je noteert ook wie aan tafel zat. Er is invulruimte voor 6 eters. Iedere mee-eter krijgt een kleur toegewezen: rood, oranje, blauw, geel, roze of groen. Iedereen mag de smaak van het eten beoordelen. Hoeveel sterren zou jij geven? Er is ook ruimte om de dag te overlopen. Was jij vandaag gek, zenuwachtig, lief, lui of blij? 
 

"Onderaan iedere pagina staat een origineel opdrachtje: zo was het na-apen opdrachtje een hit! Degene met het volste bord begint met eten. De andere tafelgenoten eten op precies dezelfde manier. Doe dit 1 minuut, daarna wissel je. De kookpotten waren helemaal leeg en de buiken goed gevuld."
 
Andere leuke opdrachtjes in het boek zijn:
° Wat heb jij vandaag allemaal vastgepakt? Kies drie van de zeven dingen en vertel wat het was.
° Met wie zou jij weleens aan tafel willen zitten?
° Interview je tafelgenoten.
° Wat ruikt niet lekker, maar smaakt wel lekker?
° Waar heb je vandaag heel hard over nagedacht?
° Hebben jullie vandaag samen meer of minder dan 8 stuks fruit op?Kristin vulde iedere dag plichtsgetrouw het dagboek in. "Onze hoop dat het boek de eetlust van Tuur wat zou aanwakkeren, is helaas niet uitgekomen. Maar het tafelmoment is wel een stuk aangenamer geworden: het boekje is voor ieder gezinslid de aanleiding om te vertellen over de voorbije dag." 
 


"Door het dagelijks spelletje vergeet Tuur vaak tegendraads te doen en verdwijnen de groentjes toch plots in zijn mond. Het Tafelklets!-boek is een boekje dat de sfeer als gezin verbetert door een originele aanzet te geven om over je dag te vertellen. Het kletsboek een aanrader? Zeker wel! Al denk ik dat iets oudere kinderen vanaf 5 jaar er nog meer pret aan zullen beleven."Achteraan in het boek staan 6 groenterapporten. Iedereen mag 4 keer alle groenten een cijfer geven van 0-10. Zouden de scores verbeteren in de loop van de tijd?Tafelklets! kan je gebruiken voor, tijdens of na het eten. Samen eten, kletsen, proeven, lachen en natafelen: gezellig!

Je kan het boekje hier bestellen voor 14,95 euro.

Meer info?
http://www.gezinnig.nl/