Ben jij een kunstspeurder en steek je graag de handen uit de mouwen? Dan zijn de vakantieateliers in het M HKA echt iets voor jou! Getest op...

Proefkonijn gezocht: Zomeratelier M HKA

5459 ATELIERS_EL_HOTEL.jpgBen jij een kunstspeurder en steek je graag de handen uit de mouwen? Dan zijn de vakantieateliers in het M HKA echt iets voor jou! Getest op Kinderen mag 2 kinderen 2 dagen lang onderdompelen in de wereld van de Kunst.

M HKA, het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, is een plaats voor kunst, avontuur en plezier. Tijdens de vakantie komen kinderen er samen om hun eigen kijk op kunst te ontdekken en vorm te geven. Creativiteit kent er geen grenzen! De gidsen gaan telkens mee op pad om te schilderen, filmen, fotograferen, toneelspelen en zo veel meer. 

Deze zomer zijn er 2 ateliers: Kunstkrant en Hier en nu!.

Foto’s, schilderijen, beelden of films: er bestaan duizenden kunstwerken van wel honderden kunstenaars. En ze vertellen allemaal iets over het leven van elke dag. Maar is dat dan hetzelfde als wat je in de krant of op tv ziet? Haal je vergrootglas boven en bekijk de kunstwerken goed. Ontdek alle mensen, huizen, straten, parken, dieren, fabrieken… die erop staan. Tijdens Kunstkrant bedenken kinderen van de 3de kleuterklas tot en met het 2de leerjaar een idee voor alle dingen die nog niet in een kunstwerk te vinden zijn.

4918

In het M HKA vind je enkel kunst van nu. Sommige kunstwerken zijn ouder dan andere. Sommigen zijn nog geen jaar oud! En sommigen zouden op geen enkel ander moment bedacht of gemaakt kunnen zijn. Hoe komt dat? Is deze wereld anders dan die van gisteren? Wat verandert er ’s nachts dan? Tijdens Hier en nu! gaan jongeren van het 3de tot en met het 6de leerjaar samen met de gids op onderzoek. Daarna worden ze zelf kunstenaar en maken ze een kunstwerk dat niet morgen, niet gisteren, maar enkel vandaag gemaakt kan worden.


Deze tweedaagse ateliers vinden plaats op dinsdag 18 en woensdag 19 augustus, telkens van 10 tot 16 uur. Er is voorbewaking voorzien vanaf 9 uur en nabewaking tot 17 uur. Je betaalt 36 euro voor 2 dagen inclusief voor- en nabewaking. Reserveren is verplicht.

En we hebben goed nieuws! M HKA reserveerde 2 plaatsen voor Getest op Kinderen voor zomeratelier Kunstkrant. Getest op Kinderen zkt daarom 2 proefkonijntjes die houden van foto’s, schilderijen, beelden en films. Zit jij in de derde kleuterklas, het eerste of het tweede leerjaar, ben je thuis op 18 en 19 augustus en hou je van kunst? Grijp dan je kans en stel je snel kandidaat. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Vermeld je naam en leeftijd en vertel ook wat jouw mooiste kunstwerk tot nu toe was. Reageren kan tot en met maandag 20 juli.


Meer info?
http://www.muhka.be/nl/108

Zelf reserveren?
+32 (0)3 260 99 90MA–VR van 09:00–12:00 en van 13:00–17:00 
reservatie@muhka.be

Foto's?
M HKA