De Arboretumtuin in Kalmthout is geen tuin zoals die van jou en die van mij. Je vindt er planten uit de hele wereld. Een bezoek is een ware ...

Proefkonijn gezocht: wondere plantenwereld van Arboretum Kalmthout

De Arboretumtuin in Kalmthout is geen tuin zoals die van jou en die van mij. Je vindt er planten uit de hele wereld. Een bezoek is een ware ontdekkingstocht in de wondere plantenwereld.

Wanneer je door Arboretum Kalmthout wandelt, ontdekt je een wereld van wonderlijke en veelzijdige planten. De plantencollectie is vooral toegespitst op bomen, struiken en sierlijke tuinplanten. Je vindt er één van de meest gevarieerde plantenverzamelingen van het Europese vasteland. Ieder kind houdt van de wondere plantenwereld. Een bezoek aan het Arboretum zal die fascinatie enkel vergroten.


Tijdens de zomermaanden zijn er enkele leuke activiteiten voor kinderen:
* de Bingo zomerspeurtocht: een fotospeurtocht in de tuin waarbij de kinderen de foto's aankruisen die ze tijdens hun tuinbezoek herkennen
* de Klavertjestuin: hier kunnen kinderen speuren naar klavertjesvier
* het honingslingeren: op zondag 19 juli zal de imker het hongingslingeren demonstreren, kinderen kunnen deelnemen en verse honing proeven
* workshop vlinders fotograferen op 7 augustus
* workshop bloemschikken voor moederdag op 14 augustus


Met een streekbier voor mama of papa, een natuurlijk fruitsapje voor de kinderen en een lekker stukje gebak of een ijsje kan je nagenieten van de mooie natuur in de gezellige cafetaria met tuinterras. Je kan er ook kleine snacks verkrijgen. Je eigen picknick meebrengen is toegelaten als je er een drankje bij bestelt.

Getest op Kinderen zkt een proefgezin om de arboretumtuin te gaan ontdekken. Iets voor jullie? Stel je hier hier of op de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen kandidaat. Vermeld de naam en leeftijd van de kinderen en vertel ook even welke bloem ze het allermooist vinden. Reageren kan tot en met zondag 12 juli.

Het domein van Arboretum Kalmthout grens aan het NMBS station van Kalmthout en is dus prima bereikbaar met de trein. De NMBS biedt gunstige tarieven aan voor reizigers met kinderen. Met het Free 4 Kids biljet kunnen er per betalende volwassene tot 4 kinderen jonger dan 12 jaar gratis meereizen.

Meer info?
activiteiten: http://www.arboretumkalmthout.be/kalender.html 

De tickets moeten afgehaald worden in Borsbeek. Opsturen naar je thuis kan ook. Dan moet je enkel de verzendingskosten betalen. Wat vragen we in ruil? Een verslag én foto's.