Deze zomer kan je tal van indrukwekkende zandsculpturen bewonderen op het Groot Strand van Oostende. Kleine (en grote) Disney-fans zullen ni...

Proefkonijn gezocht: een magische zomer

Deze zomer kan je tal van indrukwekkende zandsculpturen bewonderen op het Groot Strand van Oostende. Kleine (en grote) Disney-fans zullen niet weten waar eerst te kijken.


Op maandag 11 mei zijn ze eraan begonnen. Zo'n 200 vrachtwagens reden aan met 6000 ton sculpteerzand. Waarom zoveel zand aanvoeren op een strand vol zand? Omdat er speciaal zand nodig is. Het strandzand rolt met eb en vloed en wordt steeds kleiner, fijner en ronder. Het verliest ook z'n kleur. Deze korrels zijn dus minder geschikt om zandsculpturen te bouwen. Het ideale zand heeft een hoekige vorm, zoals knikkers of dobbelstenen. Om in de hoogte te werken, wordt rivierzand gebruikt. Het Ardens grottenzand dat hiervoor wordt gebruikt is 50 miljoen jaar oud en komt uit Waals-Brabant. Nu weet je waar je een emmertje zand moet vullen om je kinderen te verbluffen met een knap zandkasteel...

Zo'n 30 professionele zandkunstenaars uit onder meer Canada, Australië, Mexico, Spanje, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Rusland, Oekraïne, Polen, Frankrijk en België creëren van dit zand een sprookjeswereld. Zo'n 150 sculpturen met de meest geliefde en fantasierijke figuren van Disney en Pixar in de hoofdrol hebben ze gemaakt. Die zijn 2 tot 6 meter hoog en nemen ongeveer 10 000 m² strand in beslag. Ongetwijfeld behoorlijk indrukwekkend!Het Internationaal Zandsculpturenfestival zorgt met Frozen voor een koele zomer. Frozen vertelt het verhaal van prinses Anna die op een spannende reis gaat met Olaf en Sven om haar ijskoude zus Elsa op te zoeken, die met haar ijzige krachten het Koninkrijk van Arendelle heeft bevroren. Rondom het Kasteel van Doornroosje rijzen artistieke interpretaties op van de bekendste attracties van de parken, Disney en Pixar-figuren, en van de beroemde Disney zusjes. Olaf, de grappige sneeuwpop die droomt van de zomer, is er uiteraard ook bij! Prinses Anna en Koningin Elsa nodigen je uit om mee te zingen met de bekende liedjes uit de meest succesvolle Disney film ooit. Het wordt een magische zomer!Speciaal aangelegde paden maken het festival toegankelijk voor rolstoelgebruikers en dus ook voor kinderwagens. Het nemen van foto’s en film voor het familiearchief is toegestaan, en wordt zelfs aangeraden. Het gemiddelde bezoek bedraagt anderhalf uur.

Wil jij graag langs de 800 meter lange beeldengalerij flaneren om zoveel mogelijk Disneyfiguren te herkennen? Dat kan! Getest op Kinderen zkt een proefkonijn om met het hele gezin het Zandsculpturenfestival te bezoeken. Stel je snel kandidaat. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Vermeld je naam en leeftijd en vertel wat jouw favoriete Disney of Pixar-figuur is. Reageren kan tot en met maandag 3 augustus.


Het Zandsculpturenfestival is te bezoeken tot en met zondag 6 september, elke dag van 10 tot 19 uur. Tickets zijn te koop aan de kassa van het festival:
- volwassenen: 12 euro per persoon
- studenten, senioren, 65-plussers en personen met een handicap: 10 euro per persoon
- kinderen vanaf 4 tot en met 11 jaar: 8 euro per persoon
- kinderen tot en met 3 jaar: gratis toegang
Op vertoon van een geldig Disneyland Paris jaarpaspoort aan de kassa geniet je van 50% korting per persoon.

Je kan tickets ook aankopen in elk Belgisch treinstation of op de Kusttram. Wie met de trein reist, koopt beter een voordelig B-dagtrip. Je leest er hier alles over.Ga snel kijken voor de sculpturen terug afgebroken worden en weer transformeren tot niets vertellende zandkorrels.


Meer info?
http://www.zandsculpturen.be/

Foto's?
Zandsculpturenfestival