Zaterdag ging Gateway to SPACE: The Exhibiotion in Brussels Expo open voor het grote publiek. Je maakt er een wonderlijke reis doorheen de ...

Proefgezin gezocht: Gateway to Space: The Exhibition

Zaterdag ging Gateway to SPACE: The Exhibiotion in Brussels Expo open voor het grote publiek. Je maakt er een wonderlijke reis doorheen de ruimte. Uniek in België!

In 1969 werd geschiedenis geschreven door Neil Armstrong, de eerste man op de maan. Toen hij voet op de maan zette hield de hele wereld de adem in.

“One small step for man, one giant leap for mankind”
 
Gedurende dit prachtige moment voelde de hele menselijkheid zich werkelijk één, stelde de trotse president van de Verenigde Staten. Mensen uit alle mogelijke landen zaten aan de radio of televisie gekluisterd om het moment live mee te maken, nog nooit hadden zoveel mensen tegelijk een gebeurtenis gevolgd. Ze keken en luisterden verwonderd naar wat een mijlpaal in de geschiedenis van de mensheid zou blijken te zijn. Het was een gigantische stap voorwaarts op technologisch en menselijk vlak die men voorheen nooit voor mogelijk had gehouden.
 
De tentoonstelling ‘Gateway to Space: The Exhibition’ brengt een glorieus verleden tot leven waarin de ontdekking van de ruimte slechts een verre droom was. Ze vertelt een wonderlijk verhaal vol spektakel en drama over de inspirerende hoogten die de mens bereikt heeft. Er is een uitzonderlijke collectie van artefacten, schaalmodellen en echte voorwerpen uit de ruimtevaart te bewonderen. Allemaal onderdelen die de ruimtevaart van een droom tot een realiteit maakten.


Samen met het hele gezin kan je ‘Gateway to Space: The Exhibition’ komen beleven, waar je een wonderlijke ruimtereis zal meemaken. Ontdek voor de eerste keer in België op interactieve wijze het verhaal van de ruimtevaart, waar thema’s als bewustzijn, technologie en de geschiedenis centraal staan. Je leert spelenderwijs bij over de geschiedenis en echte toepassingen van de ruimtevaart, alsook de ruimte als inspiratie voor science fiction. De kans om deze tentoonstelling te zien is uniek en brengt je een stap dichter bij de wonderen van de ruimtevaart en de ontdekking van het heelal.


Getest op Kinderen zkt een proefgezin om te tentoonstelling te ontdekken. Iets voor jullie? Stel je dan snel kandidaat. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Vermeld de leeftijd en naam van je kinderen. Vertel ook zeker even wat de eerste woorden van jouw zoon/dochter zouden zijn moest hij/zij het eerste proefkonijntje op de maan zijn. Reageren kan tot en met maandag 27 juli.

De tentoonstelling loopt van zaterdag 18 juli tot en met zondag 25 oktober in Paleis 2, Brussels Expo, Belgiëplein in Brussel. Je kan er dagelijks terecht van 10 tot 18 uur (de laatste toegang is om 17 uur).

Volwassenen betalen 15,90 euro per persoon, kinderen van 5 tot 18 jaar betalen 12,90 euro. Je kan ook een familieticket kopen voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Je betaalt dan 50 euro voor het hele gezin.


Meer info?

Foto's?Oona, http://oonablog.com/

Getest op Kinderen stuurt je gratis naar de tentoonstelling. Wat vragen we in ruil? Een fotoverslag en uitgebreide beoordeling.