Jonge en aanstaande ouders vinden de Kruidvat luier de zachtste. Dat bleek uit een recent onderzoek. Getest op Kinderen was benieuwd en liet...

De zachtste!

Jonge en aanstaande ouders vinden de Kruidvat luier de zachtste. Dat bleek uit een recent onderzoek. Getest op Kinderen was benieuwd en liet 4 mama's en evenveel babybilletjes de zachtheid van de Kruidvat luiers testen. Zijn ze echt zo zacht?


Het onafhankelijk onderzoeksbureau Insitas voerde in januari 2015 een onderzoek uit waarbij 100 moeders de zachtheid van de Kruidvat NewBorn luier vergeleken met een luier van een groot bekend luiermerk. Hieruit bleek dat 89% de Kruidvat luier zachter vindt.

Deze uitslag werd bekrachtigd door een test op de Negenmaandenbeurs (februari 2015) in Nederland. Op de beurs, die gericht is naar jonge en aanstaande ouders, werd een test uitgevoerd waarbij de vernieuwde Kruidvat NewBorn luier vergeleken werd met de luier van een groot bekend merk. 2 188 bezoekers mochten blind voelen welke luier het zachtst was (de binnenkant werd gevoeld). 86,3% was overtuigd en gaf aan de Kruidvat luier het zachtste te vinden! 

Mama Joke kreeg een pak Kruidvat New Born 2 (3-5 kg) mee voor Janne om te testen. "Dit is de eerste keer dat we de luiers van Kruidvat gebruikten. Het was een aangename kennismaking. We zijn zeer tevreden van deze luiers. De structuur was prima. Veel aangenamer dan de luiers van Pampers. Deze hebben namelijk een 'gaasje' dat na een grote boodschap wel eens aan de billetjes durft blijven kleven. Dan moesten we dit telkens lostrekken met rode billetjes als resultaat. Bij de luiers van Kruidvat was dit totaal niet het geval. Ook de pasvorm is zeker in orde."


Ook Natacha, de mama van Siebe, testte Kruidvat New Born. Pasgeboren Siebe kreeg New Born 1 (2-5 kg). "Het was niet de eerste keer dat we pampers van Kruidvat gebruikten. We hadden al gehoord dat ze als beste uit een test waren gekomen én dat ze relatief de goedkoopste zijn... We wilden ze dus al vrij snel testen. Her en der trachten heel wat supermarkten hun huismerken aan te prijzen, zodra ze weten dat er een nieuw gezinslid geboren is. Toch waren de pampers van het Kruidvat de eersten die onze eerste tas naar het ziekenhuis vulden, klaar om voor het eerst gebruikt te worden."


"De pampers zien er redelijk basic uit, met een leuk figuurtje aan de voorzijde. Ze zijn erg handig in gebruik, met de velcro en het lijntje vooraan dat aanduidt of je baby’tje geplast heeft of niet. Deze pampers sluiten mooi aan tegen de billetjes. Ze leken voor onze Siebe perfect gegoten."

De luier heeft een uniek rugelastiek, waardoor die inderdaad mooi aansluit en een perfecte pasvorm garandeert. Daarnaast biedt het rugelastiek extra bescherming bij dunne ontlasting. De klittenbandjes kunnen over elkaar heen geplakt worden om zo het babylijfje nog beter te omsluiten.


Siebe had ondanks deze perfecte pasvorm toch enkele 'lekkages'. "Als hij in de Maxi-Cosi of in zijn wipper zat, had ons kleintje wel eens 'lekkages'. Spijtig, want dat was erg vervelend. Gelukkig had hij er geen last van in zijn bedje."

Het handige plasalarm helpt ouders om in de gaten te houden of het kindje goed plast, zonder dat je de luier hoeft open te maken. De gele strip op de buitenzijde van de luier verkleurt namelijk zodra je baby geplast heeft.

Joke vindt dit plasalarm wel handig, maar geen echte meerwaarde voor haar. "We voelen namelijk altijd hoe dik de luier is om in te schatten of deze ververst moet worden of niet. Lekkages hebben we niet gehad. Het is maar één keer op het nippertje geweest. Ik heb de indruk dat de Kruidvat luiers beter absorberen dan die van andere merken."


Natacha vindt het plasalarm wel zeker een meerwaarde. "We hebben het al gemist bij andere merken die we getest hebben. Je hoeft je kindje niet volledig 'wakker' te maken door hem van zijn pamper te ontdoen. Je piept even achteraan ertussen en je ziet vooraan meteen hoe het is gesteld! "

De hamvraag van deze test was natuurlijk 'Kan je beamen dat de Kruidvat pampers effectief de zachtste zijn?'. En ja hoor. De billetjes van Janne werden met de nodige zachtheid behandeld. "De zachtheid was zeker in orde. Ook wij hadden de indruk dat deze luiers zachter zijn dan die van een ander merk."

Ook Natacha vindt dat de pampers zacht aanvoelen. "Siebe had er geen allergische reacties van, geen rode billetjes of wat dan ook." Of deze pampers effectief de zachtste van allemaal zijn, dat kan Natacha nog niet goed inschatten. Ze gebruikte te weinig pampers van andere merken om te kunnen vergelijken. En ze zal vermoedelijk ook geen andere merken meer kopen. "We zijn erg tevreden over Kruidvat pampers. We willen zeker verder met dit merk van pampers."De NewBorn luier is dus dubbel en dik goedgekeurd door onze 4 babybilletjes! Goede pasvorm, geen rode billetjes, handig plasalarm, goed in gebruik én zacht aan de billetjes.


Meer info?
www.kruidvat.be