Lore ging in bad met de Weleda Haar- en Bodyshampoo. Shampoo in de haartjes, shampoo in de oogjes... 

Weleda Haar- en Bodyshampoo

Lore ging in bad met de Weleda Haar- en Bodyshampoo. Shampoo in de haartjes, shampoo in de oogjes... Getest op Kinderen kreeg van Weleda 3 verzorgingsproducten toegestuurd: de Billenbalsem, de Bodymilk en de Haar- en Bodyshampoo. De Billembalsem en Bodymilk bezorgen we aan 2 andere proefkonijntjes. Dus daar horen we nog van! Lore mocht de Haar- en Bodyshampoo uittesten.

Weleda ontstond zo'n 90 jaar terug in Zwitserland. Vandaag kan je de producten over de hele wereld vinden. Weleda heeft een ruim assortiment verzorgingsproducten voor mama, papa én baby. De ingrediënten zijn van 100% natuurlijke oorsprong. Ze worden gekozen op basis van hun specifieke werking én mildheid voor de huid.

En mildheid, dat kan de huid van onze baby's best gebruiken. Hun huid is 5 keer dunner dan die van ons. Doordat hun jonge huid nog niet helemaal ontwikkeld is, is ze ook extra gevoelig. Ze verdienen daarom milde én natuurlijke verzorgingsproducten zonder synthetische toevoegingen.

De Haar- en Bodyshampoo is gemaakt van biologische goudsbloem of Calendula. Ik las op de website van Weleda dat ze de planten zelf telen in hun biodynamische tuin in Duitsland. De extracten van deze plant kalmeren de huid en ondersteunen de huidregeneratie.Zelf heb ik Weleda nooit eerder gebruikt. Maar ik wilde het wel graag eens proberen. Weleda beweert met dit product minstens grote 3 troeven in huis te hebben:
'Deze shampoo, met extract van biologische goudsbloem, reinigt mild de huid en het haar van je baby en vergemakkelijkt het kammen. Zoete amandelolie beschermt tegen uitdrogen. Extra mild, prikt niet in de ogen.'

We zijn benieuwd... Ik stopte de meisjes in bad en liet ze eens ruiken aan het product. "Ruikt lekker", zei Elien. Lore ging akkoord. De reuk is fris en eerder neutraal. Als je heel goed ruikt, ruik je precies wat citroen. Ook de verpakking werd door de meisjes goedgekeurd. Een handige tube in een vrolijk geel kleurtje. Lore is helemaal in de ban van het lieveheersbeestje. 

Lore, 2 jaar, zit in de 'zelf doen'-fase. Alles wil ze zelf doen, ook haar haartjes wassen. Ik gaf ze wat shampoo in haar handje. En ze begon haar haartjes te wassen, maar ook haar voorhoofd, haar wangen, haar oogjes, haar neusje, haar mond, ...

En ze reclameerde niet één keer over prikkende oogjes. Lore bleef vrolijk haar haartjes inwrijven en maakte zich nog nooit eerder zo proper. Zelfs achter de oortjes werd er flink geschrobd. Ook grote zus wilde de shampoo eens uitproberen. Grote zus is heel erg gevoelig voor prikkende oogjes. Maar ook zij had er met deze shampoo geen last van. Milde reiniging en niet prikken in de oogjes? Check!

Zou het kammen nu ook zo makkelijk gaan? Mama wilde Lore haar haartjes snel kammen om te testen. Maar... je raadt het al... Lore deed dat liever zelf. En ja hoor, het kammen ging vlotjes. Het haar valt soepel, is makkelijk te kammen en we vinden geen knoopjes. Vergemakkelijkt het kammen? Check.

Wij zijn grote fan van deze Haar- en Bodyshampoo. En dat het product bovendien het NATRUE-kwaliteitslabel, het strengste internationale keurmerk voor natuurcosmetica, draagt, vinden we extra leuk. We zijn er dus zeker van dat de Calendula Haar- en Bodyshampoo van Weleda volledig vrij is van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, siliconen, ingrediënten van minerale oorsprong of genetisch gemanipuleerde ingrediënten.

Deze shampoo kost 7,99 euro voor 200 ml. Je vindt het onder andere bij Bioplanet, Essenza, Di, Delhaize, ... Een verkooppunt bij jou in de buurt vind je hier.

Meer info?
http://www.weleda.be/product/babyverzorging/calendula-haar--en-bodyshampoo