Wist je dat HERTA de uitvinder is van het kant-en-klare cakedeeg? Getest voor Kinderen mocht 3 cakedegen uittestten: natuur, chocolade en m...

HERTA cakedegen: snel én lekker

Wist je dat HERTA de uitvinder is van het kant-en-klare cakedeeg? Getest voor Kinderen mocht 3 cakedegen uittestten: natuur, chocolade en marmer. Nikola, Mathias, Maëlle, Maithé en Myrthe trokken hun keukenschort aan.

Eenvoudiger kan haast niet. Gewoon het deeg in een bakvorm gieten, in de oven schuiven en bakken. Een grote cake of kleine cupcakes? Dat kan allemaal. Bij het afwerken van de cake kan je alle kanten uit: met vers of gedroogd fruit, nootjes of stukjes chocolade, ...

Nikola (5 jaar) toverde het HERTA Cakedeeg Chocolade om in heerlijke cupcakes. 

"Ik mocht mama de hele tijd helpen: eerst de kleine papiertjes in de vormpjes doen, dan het deeg verdelen in de vormpjes. Dat ging heel snel, want het deeg was al klaar. Daarna de oven in."

Nikola kon haast niet wachten tot de cupcakes afgekoeld waren om ze te versieren én om te beginnen smullen natuurlijk. "Het was superleuk én superlekker!" En ook mama Vicky is enthousiast. "Ik ga deze producten in de toekomst zeker nog gebruiken. Een echte aanrader!"


De drie lieve zusjes Maëlle (5 jaar), Maithé en Myrthe (4 jaar) probeerden de HERTA Marmerdeeg met chocolade. Ze trokken alle drie hun schortjes aan om te helpen.


"We mochten mama helpen om de cakevorm in te boteren en de suiker erin te doen. We hielpen ook om het deeg in de vorm te gieten. Mama moest op het einde wel even helpen om het laatste er mee uit te krijgen. De cake was heel goed gelukt. Hij rook superlekker. En dat was hij ook! We gaan mama vragen de cakedeeg nog te kopen."


Mama Annick was verrast door de tip op de verpakking om de bakvorm te bestrooien met suiker. "Normaal doe ik dit altijd met bloem. Maar ik wilde het wel eens proberen met suiker zoals de verpakking aangaf. Ik kreeg de cake moeilijker uit de vorm dan anders. Dus volgende keer gebruik ik toch wer bloem. :-) Dan komt het er makkelijker uit. De cake was zeer lekker, helemaal niet droog en zeer luchtig. Eerlijk? Hij was hier supersnel op. De meisjes vragen om de cakedeeg nog te kopen. Dat ga ik zeker doen: hij is ten eerste superlekker én heel makkelijk en snel om te maken. Dat gaat op 5 minuten, dan de oven in en het hele huis ruikt lekker naar cake."

Ook kleine Mathias (2 jaar) mocht mama Wendy helpen bij het bakken van een HERTA Cakedeeg. Zij kozen voor Cakedeeg Natuur. 

"Mathias mocht het deeg in de cakevorm gieten. Dat was niet zo makkelijk, want het is een plakkerig deeg. De keuken van mama hing dus ook wel vol. :-) Ik heb hem dan een handje geholpen."

 
De kleine keukenprins werkte de cake af met appelblokjes. Mathias vond het erg leuk om de stukjes appel bovenop het deeg te leggen. Regelmatig verdween er een stukje in zijn mond. 


"We bakten de cake voor mijn verjaardagsfeestje. Iedereen vond hem superlekker en hij was dan ook op in een wip. Ook Mathias vond hem heeeeel erg lekker. Ik ga dit lekkere deeg dus nog zeker kopen."


Ondertussen kochten Wendy en Mathias ook de het 'Deeg voor frangipane' van HERTA. En ook die cake vonden ze superlekker. Mathias vond het geweldig én heerlijk dat  mama wat abrikozenconfituur onder het deeg had verstopt.


De HERTA Cakedegen zijn alle 3 met glans geslaagd voor de test: kant-en-klaar, makkelijk te maken, snel klaar, veel afwerkmogelijkheden én een heerlijke smaak.

Je kan de HERTA Cakedegen aankopen in de meeste supermarkten. De prijs bedraagt ongeveer 4,25 euro voor een pakje.

Meer info?
https://www.herta.be