Een deel van het land vierde Vaderdag al op 19 maart, maar ook op de tweede zondag van juni worden de papa's in de kijker gezet. Waarom ...

Een speels en warm papaboek

Een deel van het land vierde Vaderdag al op 19 maart, maar ook op de tweede zondag van juni worden de papa's in de kijker gezet. Waarom eens geen boek geven om samen met papa weg te dromen?

Jeugdauteur Bettie Elias en illustrator Frow Steeman stelden vorige zaterdag hun nieuwste prentenboek voor. 'Zo groot als papa' is het ideale boek om op Vaderdag (maar ook ervoor of erna) samen met de kinderen te lezen.

Een jongen en een meisje dromen wat ze allemaal kunnen doen samen met hun papa als ze even groot zijn als hem. Samen zullen ze de hoogste bergtoppen beklimmen, leeuwen zoeken in Afrika, naar de Noordpool fietsen, voetballen tot het donker is ... Maar bovenal willen de kinderen dat hun papa altijd hun papa blijft.  

 
Dit heerlijke prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar én hun papa's. Niels (7), Robbe (5) en Wout (4) lazen het boek samen met hun grote (1,96m) papa Kenneth. En mama Ine? Die genoot ervan om al haar jongens zo bezig te zien.

"Het boek ziet er erg aantrekkelijk uit. Overal duidelijke, grote prenten en mooie tekeningen. De tekst is in een duidelijk en groot lettertype. Ons eerste-lezertje Niels vond het super om nadien alles voor te lezen. De jongens genoten van dit boek."


De toekomstplannen die de kindjes in het boek maken spreken tot de verbeelding. "Onze jongens komen er nog vaak op terug: olifanten, vulkaan met lava, ... De avonturen zijn in de ogen van de kinderen zéér realistisch, alleen de vulkaan bezoeken... dat zien ze iets minder zitten."

En papa Kenneth? Die vond het vooral leuk om het boek samen met de kinderen te lezen en dan hun reacties te zien. "De jongens reageerden onmiddellijk op de avonturen, terwijl ik aan het voorlezen was. We gaan dit boek zeker nog lezen! Het spreekt tot de verbeelding en houdt ons toch met beide voetjes op de grond."Benieuwd geworden? Hier kan je zelf een fragment lezen van het boek.
En hier vind je een kleurplaat. Druk ze nog snel af om in te kleuren. Je bent nog net op tijd voor Vaderdag! Gelukkige Vaderdag lieve papa's.

ZO GROOT ALS PAPA
Bettie Elias en Frow Steeman
+ 4 jaar
13,95 euro
http://www.eenhoorn.be/nl/zo-groot-als-papa.html