Een fietsvriendelijke omgeving, ik droom ervan. Niet alleen voor mezelf, vooral voor de kinderen.

My Bikeworld: een fietsvriendelijke omgeving

Een fietsvriendelijke omgeving, ik droom ervan. Niet alleen voor mezelf, vooral voor de kinderen.

Ik doe alles met de fiets: werken, boodschappen, kindjes brengen en ophalen. Elien leert fietsen zonder steunwieltjes en Lore start met haar loopfiets. Als we op stap gaan en de meisjes zelf fietsen, hou ik vaak m'n hart vast.

Ter gelegenheid van hun respectievelijke twintig- en veertigste verjaardag slaan Fietsersbond en GRACQ de handen in elkaar om een fietsvriendelijke toekomst mogelijk te maken. Van vrijdag 5 juni tot en met zaterdag 15 augustus kunnen fietsers via het platform ‘My Bikeworld’ hun gedroomde fietsproject op de kaart zetten, om zo hun omgeving fietsvriendelijker te maken.  Een zone 30 om problemen in de straat op te lossen? Een fietsersbrug op de route? Alle mogelijke dromen, oplossingen en ideeën zijn welkom. My Bikeworld doet bovendien een beroep op de steun en expertise van bpost, dat bezorgd is om de veiligheid van zijn medewerkers die dagelijks in de straten aanwezig zijn. 


Fietsers die hun omgeving fietsvriendelijker willen maken, kunnen een foto, schets of tekening van hun originele oplossing uploaden op de website van My Bikeworld. Nadien kunnen ze hun vrienden, familie en kennissen overtuigen om via sociale media voor hun idee te stemmen. Zo maken ze kans op de uitvoering van hun project.
 
Na afloop kiest de professionele jury per gewest (Vlaanderen, Wallonië & Brussel) één winnaar uit de tien fietsprojecten die de meeste publieksstemmen kregen. De winnende projecten worden gevisualiseerd in 3D en aan de beslissende instanties voorgesteld.

Meer info?

http://www.mybikeworld.be