Na baby olifant in Planckendael eerder deze week, is gisteren in het Brugse Boudewijn Seapark een baby zeeleeuw geboren. Mama Babiche en haa...

Baby zeeleeuw geboren!

Na baby olifant in Planckendael eerder deze week, is gisteren in het Brugse Boudewijn Seapark een baby zeeleeuw geboren. Mama Babiche en haar kersverse jong stellen het goed.

Het was precies 4 jaar geleden (van juni 2011) dat er nog een zeeleeuwtje geboren werd in het Boudewijn Seapark. De verzorgers en medewerkers zijn heel blij met deze nieuwe, schattige telg. Hoe vlot de geboorte verliep, kan je hier bekijken. Mama zeeleeuw Babiche is 9 jaar oud. Zij is geboren in Boudewijn Seapark. De papa is Fernandez, een mannetjes zeeleeuw van 17 jaar oud. In 2013 kwam hij vanuit de Zoo van Amsterdam speciaal naar Brugge om te kweken met de jonge vrouwtjes Babiche en Zazou. Eerstdaags verwacht Boudewijn Seapark de geboorte van een tweede zeeleeuwtje. Dan is het de beurt aan zeeleeuwmama Zazou. De vader is ook hier Fernandez. Dus het zeeleeuwtje dat gisteren werd geboren, krijgt er binnenkort meteen een halfbroertje of –zusje bij!


Het geslacht van het jong is voorlopig nog niet gekend. De baby verblijft nog even veilig bij zijn moeder achter de schermen van het zeeleeuwentheater. Verzorgers zijn volop op zoek naar een gepaste jongens- of meisjesnaam voor baby zeeleeuw. Hebben je kinderen en jij een suggestie? Geef het zeker door via zeeleeuw@boudewijnseapark.be.  

Zin om Boudewijn Seapark een keer te bezoeken met de kinderen? Koop nu je tickets online en krijg het 2de aan halve prijs.


Foto's?
Boudewijn Seapark