Houden jouw kinderen van strips? Dan is er goed nieuws. Vandaag lanceren Ballon Media en Standaard Uitgeverij samen YIEHA, een digitaal stri...

Strips op je pc, iPhone of iPad? Yieha!

Houden jouw kinderen van strips? Dan is er goed nieuws. Vandaag lanceren Ballon Media en Standaard Uitgeverij samen YIEHA, een digitaal stripplatform. Vanaf nu lees je jouw favoriete strips op pc, iPhone en iPad.

De twee grootste stripuitgevers van ons land, samen goed voor zo'n 80% van het stripaanbod in Vlaanderen, bundelen hun krachten in het digitale stripplatform YIEHA. Reeksen als Suske en Wiske, Jommeke, Amoras, Urbanus, Blake en Mortimer, De Rode Ridder, Lucky Luke, de Kiekeboes, Largo Winch, De Kampioenen, ... kan je vanaf nu lezen op pc, laptop, iPhone en iPad.

Bij YIEHA kan je strips kopen, vanaf €3,99 of huren vanaf €1,99. Momenteel biedt YIEHA al 800 strips aan maar de catalogus zal voortdurend uitgebreid worden. YIEHA biedt van al zijn albums gratis previews aan.  Op die manier kan de stripliefhebber proeven van een digitale stripbeleving én nieuwe titels of reeksen ontdekken die hij/zij nog niet kende. Met YIEHA kan de stripliefhebber zijn collectie aanvullen met albums die in de winkel niet meer of nog moeilijk te verkrijgen zijn. En dat alles aan zeer aantrekkelijke prijzen. Het platform werd de afgelopen maanden uitvoerig getest door zo’n 800 Vlamingen en Nederlanders.Peter Quaghebeur, CEO van WPG Uitgevers/Standaard Uitgeverij, vertelt: “Wij geloven dat er ook voor onze sterke stripmerken aan een digitale toekomst moet gewerkt worden. Vorig jaar hebben we samen met iMinds Media een onderzoek verricht en vooraleer YIEHA te lanceren hebben we het samen met de lezers getest én verbeterd. Het enthousiasme en de positieve echo’s uit onze testpanel zijn goed nieuws voor eenieder die van Nederlandstalige strips houdt”.


Peter Quaghebeur, CEO WPG Uitgevers/Standaard Uitgeverij, en Alexis Dragonetti, CEO Ballon Media

Uit deze testresultaten blijkt onder andere dat de YIEHA striplezers zeer tevreden zijn over de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van de leeservaring: 74% leest de gratis previews en 68% gaat dan over tot huur of aankoop, bijna 40% leerde via YIEHA nieuwe strips kennen.

Enkele reacties van de testers:
* Fijn dat je bij YIEKA zowel de Kampioenen als de Golden Dogs kan lezen. - Eveline, 14 jaar
* Geweldig! Ik las samen met mijn zoontje voor het eerst Mieleke Melleke Mol. - Nathalie, 36 jaar
* Geweldig tijdens de pauzes op school. We zaten met drie Amoras te lezen in het multimedialokaal. - Kasper, 17 jaar
* Samen met Katootje genoten van Junior Suske en Wiske. In de kast heb ik helaas alleen strips voor de oudere kleinkinderen. - Gisèle, 63 jaar
* Ik hoop dat ik voor mijn communie een tablet krijg. Want Yieha is echt leuk. - Victor, 7 jaar

Vanaf vandaag kan je terecht op deze website of in de App Store.
* Registreer je als gebruiker en download de gratis app.
* Zowel op de website als in de app lees je de gratis previews.
* In de app kan je strips kopen.
* Op de website kan je strips huren, kopen, een prepaid-account openen en zelfs cadeaucheques schenken. 
Voorlopig is YIEHA enkel te downloaden in de App Store. De Android versie komt er in het najaar.

Meer info?
http://www.yieha.be/