De BB-TAI van Babylonia combineert de eenvoud van een Mei Tai met het comfort van een draagdoek. Dat wilden we wel eens uittesten. Kleine Ni...

BB-TAI: eenvoud én comfort

De BB-TAI van Babylonia combineert de eenvoud van een Mei Tai met het comfort van een draagdoek. Dat wilden we wel eens uittesten. Kleine Niel kroop lekker dicht tegen z'n mama aan en genoot.


De BB-TAI vindt zijn oorsprong in de Mei Tai, een traditionele Aziatische babydrager. De BB-TAI combineert eenvoud én comfort: makkelijk aan te doen, verstellen is niet nodig en comfortabel voor ouder én kind. Deze drager is geschikt voor kinderen van vanaf de geboorte tot kleuters van 3 à 4 jaar.

Hoe je je kindje draagt? Op je buik, je heup of je rug? Dat kies je helemaal zelf.Mama Bea en Niel waren ontzettend blij toen hun BB-TAI van Babylonia thuis afgeleverd werd. "Wat een tof kleurtje: fel blauw gecombineerd met zwart. De BB-TAI zit verpakt in een apart tasje, wat zeer handig is om hem mee te nemen." De draagdoek neemt zo weinig plaats in dat je hem altijd en overal kunt meenemen. Deze BB-TAI is verkrijgbaar in 7 kleuren: Black Beans, Pineapple & black, Blue & black, Campanula blue, Grey violet, Marigold en Moonshadow. Bea kreeg de Blue & black toegestuurd.Niel is nu bijna 5 maanden en bij het testen van de drager bleek al snel dat hij nog wat te klein is om meteen in de draagzak zelf te zitten. "De draagzak komt nog te hoog, waardoor Nieltje te diep zou zitten en niet rond kan kijken. Maar dat is helemaal geen probleem. Er zit een uitneembaar binnenzakje bij voor hele kleine kindjes. Hierdoor is de draagzak dus geschikt voor baby'tjes van alle leeftijden, ook voor mijn kleine Niel." De BB-TAI is inderdaad uitermate geschikt voor de allerkleinsten. Dankzij dit uitneembare binnenzakje kun je zelfs kleine baby’s al heel gemakkelijk op je rug dragen. De BB-TAI is bovendien voorzien van een hoofdsteun om het hoofdje van je slapende baby te ondersteunen. En het uitneembare broekje garandeert het veilig en comfortabel dragen van kleine baby'tjes. Babylonia gaf Bea nog als tip mee om de buikband 1 of 2 keer om te slaan. Zo verkort je het rugpaneel en zit Niel niet meer te diep in de BB-TAI. Je hebt dan het binnenzakje niet eens nodig.

Het testen zelf verliep prima. Bea trok de BB-TAI zonder veel moeite aan. "De BB TAI is veel eenvoudiger aan te doen dan een draagdoek en Niel zat van de eerste keer goed. De handleiding is heel gebruiksvriendelijk. Aan de hand van de fotootjes kan je snel zien hoe de BB-TAI gebruikt kan worden. Deze handleiding kan je trouwens ook gewoon downloaden via de site. Handig voor moest ik het boekje ooit eens kwijt geraken."
De handleiding bevat naast algemene informatie ook tips, waarschuwingen, fotomateriaal en 4 manieren om te knopen. Vooral de foto's met de verschillende stappen om de drager aan te doen zijn ontzettend handig. Stap voor stap wordt duidelijk hoe je aan de slag moet.


Vanaf de geboorte tot zo lang je kindje gedragen wil worden, kan je de BB-TAI gebruiken op je buik, heup of rug. Bea gebruikt de draagzak voorlopig het liefst op haar buik en heup. "Dragen op mijn rug vind ik nog niet ideaal, omdat ik dan zelf Niel niet kan zien. Maar als hij wat groter is, gaan we dat zeker en vast nog wel testen. Het enige wat ik mis aan de BB-TAI is dat ik Niel er niet liggend in kan steken. Dit vindt onze kleine Niel soms wel fijn als hij moe is en een dutje wil doen tegen mama’s buik. In de BB-TAI zit hij sowieso rechtop. Maar dat is dan ook echt het enige nadeel van deze drager in vergelijking met een draagdoek." De lighouding, waar Bea naar verwijst, wordt de laatste tijd regelmatig afgeraden. Reden? Een aantal incidenten in de Verenigde Staten met ergonomisch slecht ontworpen pouches of buidelslings. Best wel jammer, want de lighouding kan voor pasgeboren kindjes heel fijn zijn. Babylonia raadt daarom aan om met de rechtop houding te beginnen. Dat kan vanaf de geboorte en is ook de meest eenvoudige draaghouding. De beentjes zitten dan in de ergonomische M-houding wat de heupjes gezond doet ontwikkelen. De lighouding is een meer geavanceerde draaghouding, waarbij je extra moet letten op veiligheid.


De BB-TAI verdeelt het gewicht van je kind optimaal over je bovenlichaam en je heupen. Daar zorgen de brede katoenen banden voor die over het hele schoudervlak van beide schouders lopen. Je kan je kind zonder moeite urenlang dragen zonder je nek of rug te belasten. Geen gespen en knopen, dus de draagdoek knelt of spant nergens. Je merkt het: een draagdoek is het meest ergonomische voor je kindje, maar ook voor mama en/of papa. "Ik heb al wel wat ervaring met een draagdoek en merkte meteen dat het gewicht bij de BB-TAI beter verdeeld is. Hierdoor is het dragen van Nieltje veel minder belastend voor mijn rug."
Bea is helemaal overtuigd van de vele voordelen van het dragen van je kind. "Je kan best je kindje vanaf de geboorte vertrouwd maken met deze draagwijze. Moest je kindje last hebben van reflux of buikkrampjes, dan kan je via de BB-TAI je kindje na het voeden makkelijk rechtop houden zodat het eten beter kan verteren… en toch heb je je handen vrij. Nog geweldig: winkelen met een draagdoek wordt eens zo makkelijk. Wij wandelen met de BB-TAI naar de winkel. Zo kan ik de kar vol laden zonder dat deze al voor de helft gevuld is met een Maxi-Cosi… en mijn kindje kan gezellig wat rondkijken."De drager is compact en erg licht, dus geschikt voor alle seizoenen. De drager, die uit 100% biologisch katoen bestaat, wordt gemaakt in een Fair Trade atelier in India. Dit product bevat geen toxische verfstoffen en de speciale weeftechniek zorgt voor extra comfort voor ouder en kind.


De adviesprijs bedraagt 89 euro. Een eerlijke prijs, volgens Bea. "Ik kan de BB-TAI alleen maar aanbevelen. Een echte aanrader!" En Niel zelf? Die geniet ervan om lekker dicht bij mama te zitten. Hij voelt zich veilig en geborgen, voelt de lichaamswarmte van mama, hoort haar stem en hartslag. Hij ruikt mama en heeft voortdurend oogcontact. Deze geborgenheid is precies wat een baby na 9 maanden van warmte, beweging en constant contact met mama nodig heeft.
Ik ben, net als Bea, grote fan van de draagdoeken van Babylonia. Wij hadden, toen onze meisjes nog klein waren, de Tricot-Slen. Wat hebben Elien en Lore vaak lekker geluierd en gesnoesd in die draagdoek. Ze konden er uren inzitten. En mama en papa? Die konden er blijven mee rondlopen. Handig, want je hebt je handen vrij en kan doen wat je wil: naar de winkel, een wandeling, naar evenementen, … Een draagdoek is ook voor de ouders ergonomisch. Je kan je baby moeiteloos urenlang dragen zonder je nek en rug te belasten. Zalig toch? Ook papa vond het geweldig om de meisjes op z’n buik te dragen. Lekker veilig, knus en gezellig. Waar is de tijd…
 

Naast de BB-TAI en de Tricot-Slen heeft Babylonia nog andere comfortabele draagdoeken zoals de BB-SLEN en de BB-SLING. 


Meer info?
http://www.babylonia.be/c/Draagdoeken/9/


De BB-TAI vindt zijn oorsprong in de Aziatische Mei Tai en combineert de eenvoud van een Mei Tai met het comfort van een draagdoek! Te gebruiken vanaf de geboorte tot zo lang een kindje gedragen wil worden, zowel op je buik, heup als rug. Met het uitneembare binnenzakje kun je zelfs kleine baby’s al heel gemakkelijk op je rug dragen. De BB-TAI bestaat uit 100% biologisch katoen en wordt gemaakt in een Fair Trade atelier in India. Bij elke BB-TAI wordt een handig opbergzakje geleverd. - See more at: http://www.babylonia.be/p/bb-tai/BDDTAI#sthash.2OBSPxFk.dpuf
De BB-TAI vindt zijn oorsprong in de Aziatische Mei Tai en combineert de eenvoud van een Mei Tai met het comfort van een draagdoek! Te gebruiken vanaf de geboorte tot zo lang een kindje gedragen wil worden, zowel op je buik, heup als rug. Met het uitneembare binnenzakje kun je zelfs kleine baby’s al heel gemakkelijk op je rug dragen. De BB-TAI bestaat uit 100% biologisch katoen en wordt gemaakt in een Fair Trade atelier in India. Bij elke BB-TAI wordt een handig opbergzakje geleverd. - See more at: http://www.babylonia.be/p/bb-tai/BDDTAI#sthash.2OBSPxFk.dpuf